Funci贸

Obri l'auxiliar de funcions, que vos permet crear f贸rmules interactivament.

Abans d'iniciar l'auxiliar, seleccioneu una cel路la o un interval de cel路les del full actual, per tal de determinar la posici贸 en qu猫 s'inserir脿 la f贸rmula.

Per accedir a esta orde...

From the menu bar:

Trieu Insereix 鈻 Funci贸.

From the tabbed interface:

On the Insert menu of the Insert tab, choose Function.

From toolbars:

Icon Function Wizard

Auxiliar de funcions

From the keyboard:

+ F2

note

Vos podeu baixar l'especificaci贸 ODFF (OpenDocument Format Formula) completa des del lloc web d'OASIS.

L'Auxiliar de funcions t茅 dues pestanyes: la pestanya Funcions s'utilitza per crear f贸rmules i la pestanya Estructura permet comprovar la construcci贸 de les f贸rmules.

Pestanya de funcions

Busca

Cerca per una part del nom de la funci贸.

Categoria

Enumera les categories a les quals estan assignades les diverses funcions. Seleccioneu una categoria per a visualitzar les funcions adequades en el camp de llista que apareix a sota. Seleccioneu 芦Totes禄 per a visualitzar totes les funcions per ordre alfab猫tic, independentment de la categoria a la qual pertanyin. 芦Utilitzat per darrer cop禄 mostra les 煤ltimes funcions que heu fet servir.

Podeu explorar la llista de categories i de funcions sencera.

Funci贸

Mostra les funcions que s'han trobat a la categoria seleccionada. Feu doble clic per a seleccionar una funci贸. Un sol clic mostra una descripci贸 curta de la funci贸.

Matriu

Indica que la funci贸 seleccionada s'ha d'inserir en l'interval de cel路les seleccionat com una f贸rmula matricial. Les f贸rmules matricials s'apliquen a diverses cel路les. Cada cel路la de la matriu cont茅 la f贸rmula, no com a c貌pia sin贸 com una f贸rmula comuna que comparteixen totes les cel路les de la matriu.

L'opci贸 Matriu fa el mateix que pr茅mer +Maj+Retorn. L'opci贸 es fa servir per a introduir i confirmar f贸rmules al full. La f贸rmula s'insereix com a matricial; aquest fet s'indica mitjan莽ant dues claus: { }.

note

La mida m脿xima d'un interval de matriu 茅s de 128 per 128 cel路les.

Camps d'entrada d'arguments

Quan feu doble clic en una funci贸, el camp d'entrada d'arguments apareixer脿 al costat dret del di脿leg. Per seleccionar com argument la refer猫ncia a una cel路la, feu clic directament a la cel路la, o arrossegueu l'interval requerit mentre manteniu premut el bot贸 del ratol铆 a trav茅s del full. Tamb茅 podeu introduir valors num猫rics i altres valors o refer猫ncies directament als camps corresponents del di脿leg. Quan utilitzeu entrades data assegureu-vos d'utilitzar el format correcte. Feu clic a D'acord per inserir el resultat al full de c脿lcul.

Shrink / Expand

Click the Shrink icon to reduce the dialog to the size of the input field. It is then easier to mark the required reference in the sheet. The icons then automatically convert to the Expand icon. Click it to restore the dialog to its original size.

El di脿leg es minimitza autom脿ticament quan feu clic a un full amb el ratol铆. Quan allibereu el bot贸, el di脿leg es restaura i l'interval de refer猫ncia definit amb el ratol铆 es real莽a al document amb un marc blau.

Icon shrink

Redueix

Icon Expand

Expand

Resultat de la funci贸

Tan prompte introdu茂u arguments a la funci贸, es calcula el resultat. Aquesta previsualitzaci贸 vos informa si el c脿lcul es pot dur a terme amb els arguments donats. Si com a resultat es produeix un error, es mostrar脿 el codi d'error.

Els arguments obligatoris s'indiquen mitjan莽ant noms en negreta.

f(x) (segons quina siga la funci贸 seleccionada)

Permet accedir a un nivell subordinat de l'Auxiliar de funcions per a incrustar una altra funci贸 dins de la funci贸, en lloc d'incrustar-hi un valor o una refer猫ncia.

Argument/Par脿metre/Refer猫ncia de cel路la (segons la funci贸 seleccionada)

El nombre de camps de text visibles dep猫n de la funci贸. Introdu茂u els arguments directament en els camps d'argument o feu clic en una cel路la de la taula.

Resultat

Mostra el resultat del c脿lcul o un missatge d'error.

F贸rmula

Mostra la f贸rmula que s'ha creat. Escriviu les entrades directament o creeu la f贸rmula amb l'ajuda de l'auxiliar.

Arrere

Mou el focus arrere entre les components de la f贸rmula, i els marca a mesura que ho fa.

tip

Per seleccionar una 煤nica funci贸 d'una f贸rmula complexa que consta de diverses funcions, feu doble clic a la funci贸 a la finestra de f贸rmules.

Seg眉ent

Avan莽a entre els elements que componen la f贸rmula en la finestra de f贸rmula. Aquest bot贸 tamb茅 es pot utilitzar per a assignar funcions a la f贸rmula. Si seleccioneu una funci贸 i feu clic al bot贸 Seg眉ent, la selecci贸 apareix a la finestra de f贸rmula.

tip

Feu doble clic en una funci贸 a la finestra de selecci贸 per transferir-la a la finestra de f贸rmules.

D'acord

Finalitza l'Auxiliar de f贸rmules i transfereix la f贸rmula a les cel路les seleccionades.

Cancel路la

Tanca el di脿leg sense implementar la f贸rmula.

Pestanya d'estructura

En esta p脿gina podeu visualitzar l'estructura de la funci贸.

note

Si inicieu l'Auxiliar de funcions mentre el cursor de cel路la est脿 situat en una cel路la que ja cont茅 una funci贸, s'obri la pestanya Estructura i mostra la composici贸 de la f贸rmula actual.

Estructura

Mostra una representaci贸 jer脿rquica de la funci贸 actual. Per a mostrar els arguments o amagar-los, feu clic en el signe de suma (+) o resta (鈭) que hi ha al davant.

note

Els punts blaus indiquen els arguments que s'han introdu茂t correctament; els punts rojos representen tipus de dades incorrectes. Per exemple, si la funci贸 SUMA cont茅 un argument de text, este argument apareixer脿 en roig perqu猫 la funci贸 SUMA nom茅s admet entrades num猫riques.