Treball amb les macros VBA

El Visual Basic for Applications (VBA) és una implementació del llenguatge Visual Basic de Microsoft que incorporen totes les aplicacions del Microsoft Office.

La compatibilitat amb el VBA no és total, però admet una gran part dels patrons d'ús comú. La majoria de les macros utilitzen un subconjunt manejable d'objectes de l'API de l'Excel (com ara Range, Worksheet i Workbook, etc.); la compatibilitat amb el VBA inclou aquests objectes i llurs mètodes i propietats més populars.

Càrrega de documents del Microsoft Office amb macros VBA executables

Trieu ▸ Carrega/guarda ▸ Propietats del VBA i activeu la casella de selecció Codi executable. Tot seguit, obriu o carregueu el vostre document.

Codi executable

El codi VBA es carregarà a punt per executar-se. Si no activeu esta casella de selecció, el codi es marcarà com a comentari per poder-lo revisar, però no s'executarà.

tip

After loading the VBA code, LibreOffice inserts the statement Option VBASupport 1 in every Basic module to enable a limited support for VBA statements, functions and objects. See Option VBASupport Statement for more information.

Execució de macros VBA

Podeu executar macros VBA de la mateixa manera que les macros del LibreOffice Basic.

Icona d'avís

Since support for VBA is not complete, you may have to edit the VBA code and complete the missing support with LibreOffice Basic objects, statements and functions.

Edició de macros VBA

És possible modificar les macros escrites en VBA amb l'EID del Basic del LibreOffice.