Funció Rnd

Torna un número aleatori entre 0 i 1.

Sintaxi:

Rnd [(Expression)]

Valor de retorn:

Double

Paràmetres:

Expressió: no té cap efecte. S'ignora si es proporciona.

La funció Rnd torna fraccions decimals els valors de les quals van des de 0 (inclòs) a 1 (exclòs), segons una distribució uniforme. Utilitza el generador de nombres aleatoris Mersenne Twister 19937. Per generar enters aleatoris dins d'un interval específic, utilitzeu una fórmula com la que apareix a l'exemple que hi ha a continuació. Pot utilitzar-se una expressió Randomize amb un valor llavor definit, si desitjeu obtindre una seqüència de nombres predictible.

Codis d'error

5 La crida al procediment no és vàlida

Exemple:

Sub ExampleRandomSelect
Dim iVar As Integer
    iVar = Int((15 * Rnd) -2)
    Select Case iVar
        Case 1 To 5
            Print "Nombre d'1 a 5"
        Case 6, 7, 8
            Print "Nombre de 6 a 8"
        Case Is > 8 And iVar < 11
            Print "Superior a 8"
        Case Else
            Print "Fora de l'interval de l'1 al 10"
    End Select