Documenta les macros generades per esdeveniments

Aquesta secci贸 descriu com assignar scripts a esdeveniments d'aplicaci贸, de document o de formulari.

Podeu executar autom脿ticament una macro quan es produeix un esdeveniment de programari especificat assignant la macro desitjada a l'esdeveniment. La taula seg眉ent proporciona un resum dels esdeveniments de document i en quin punt s'executa una macro assignada.

Esdeveniment

Una macro assignada s'executa...

rutina

Inicia l'aplicaci贸

...despr茅s d'iniciar una aplicaci贸 del LibreOffice.

OnStartApp

Tanca l'aplicaci贸

...abans que es finalitzi una aplicaci贸 LibreOffice.

OnCloseApp

S'ha creat el document

...Nou document creat amb Fitxer 鈻 Nou o amb la icona Nou. Tingueu en compte que aquest esdeveniment tamb茅 s'activa quan s'obri l'IDE del B脿sic.

OnCreate

Document nou

...despr茅s que s'haja creat un document nou amb Fitxer 鈻 Nou o amb la icona Nou.

OnNew

La c脿rrega del document ha finalitzat

...abans d'obrir un document amb Fitxer 鈻 Obri o amb la icona d'Obri.

OnLoadFinished

Obri el document

...despr茅s que un document s'貌briga amb Fitxer 鈻 Obri o amb la icona Obri.

OnLoad

Es tancar脿 el document

...abans de tancar un document.

OnPrepareUnload

El document s'ha tancat

...despr茅s de tancar un document. Tingueu en compte que l'esdeveniment "Guarda el document" tamb茅 es pot produir quan el document es guarda abans de tancar.

OnUnload

-sense IU-

OnLayoutFinished

S'ha creat la vista

Es mostra el document. Tingueu en compte que aquest esdeveniment tamb茅 es produeix quan es duplica un document.

OnViewCreated

La vista es tancar脿

S'est脿 suprimint la disposici贸 del document.

OnPrepareViewClosing

Vista tancada

La disposici贸 del document es neteja abans del tancament del document.

OnViewClosed

Activa el document

...despr茅s que un document es porti al primer pla.

OnFocus

Desactiva el document

...despr茅s que un altre document es porti al primer pla.

OnUnfocus

Guarda el document

...abans que un document es guarde amb Fitxer 鈻 Guarda o amb la icona Guarda, sempre que ja s'haja especificat un nom de document.

OnSaveAs

El document s'ha guardat

...despr茅s que un document s'haja guardat amb Fitxer 鈻 Guarda o amb la icona Guarda, sempre que ja s'haja especificat un nom de document.

OnSaveDone

No s'ha pogut guardar el document

No s'ha pogut guardar el document.

OnSaveFailed

Anomena i guarda el document

...abans que un document es guarde amb un nom especificat (amb Fitxer 鈻 Anomena i guarda, o amb Fitxer 鈻 Guarda o la icona Guarda, si encara no s'ha especificat un nom de document).

OnSaveAs

El document s'ha anomenat i guardat

... despr茅s que un document s'haja guardat amb un nom especificat (amb Fitxer 鈻 Anomena i guarda, o amb Fitxer 鈻 Guarda o amb la icona Guarda, si encara no s'ha especificat un nom de document).

OnSaveAsDone

芦Guarda com a禄 ha fallat

No s'ha pogut guardar el document.

OnSaveAsFailed

-sense IU-

When the document disk location has changed, for example after a File - Save As action.

OnStorageChanged

S'est脿 emmagatzemant o exportant una c貌pia del document

...abans que es guarde un document amb Fitxer - Guarda una c貌pia Fitxer - Exporta, Fitxer - Exporta com a PDF o les icones de Guarda.

OnCopyTo

S'ha creat una c貌pia del document

...despr茅s de guardar un document amb Fitxer - Guarda una c貌pia Fitxer - Exporta ,Fitxer - Exporta com a PDF o les icones de Guarda .

OnCopyToDone

No s'ha pogut crear una c貌pia del document

No s'ha pogut copiar o exportar el document.

OnCopyToFailed

Imprimeix el document

...despr茅s de tancar el di脿leg Imprimeix, per貌 abans que comence el proc茅s d'impressi贸 real. Aquest esdeveniment es produeix per a cada c貌pia impresa.

OnPrint

-sense IU-

...despr茅s que la configuraci贸 de seguretat del document haja canviat.

OnModeChanged

L'estat "Modificat" ha canviat

L'estat modificat d'un document ha canviat.

OnModifyChanged

El t铆tol del document ha canviat

Quan s'actualitza el t铆tol del document.

OnTitleChanged

S'ha carregat un subcomponent

...despr茅s d'obrir un formulari de base de dades.

OnSubComponentOpened

S'ha tancat un subcomponent

...despr茅s que s'haja tancat un formulari de base de dades.

OnSubComponentClosed

S'ha iniciat la impressi贸 de lletres de formulari

...abans d'imprimir cartes de formulari amb els men煤s Fitxer - Imprimeix o Eines - Auxiliar de combinaci贸 de correu.

OnMailMerge

S'ha acabat la impressi贸 de lletres de formulari

despr茅s d'imprimir cartes de formulari amb els men煤s Fitxer - Imprimeix o Eines - Auxiliar de combinaci贸 de correu.

OnMailMergeFinished

S'ha iniciat la impressi贸 dels camps de formulari

...abans d'imprimir camps de formulari.

OnFieldMerge

S'ha finalitzat la impressi贸 dels camps de formulari

...despr茅s d'imprimir camps de formulari.

OnFieldMergeFinished

Canvi del recompte de p脿gines

Quan canvia el recompte de p脿gines.

OnPageCountChanged

note

La majoria d'esdeveniments es refereixen a documents excepte OnStartApp OnCloseApp OnCreate i OnLoadFinished que es produeixen a nivell d'aplicaci贸. Els esdeveniments OnsubComponentOpened i OnsubComponentClosed els activen els formularis de la base de dades.

tip

Els documents del Writer estan activant aquests esdeveniments concrets: OnLayoutFinished , OnMailMerge, OnMailMergeFinished, i OnPageCountChanged.

Assignaci贸 d'una macro a un esdeveniment

1. Trieu Eines 鈻 Personalitza i feu clic a la pestanya Esdeveniments.

2. Seleccioneu si voleu que l'assignaci贸 siga v脿lida globalment o que siga v脿lida nom茅s al document actual al quadre de llista Guarda a.

3. Seleccioneu l'esdeveniment de la llista Esdeveniments.

4. Feu clic a Macros i seleccioneu la macro que s'assignar脿 a l'esdeveniment seleccionat.

5. Feu clic a D'acord per assignar la macro.

6. Feu clic a D'acord per tancar el di脿leg.

Supressi贸 de l'assignaci贸 d'una macro a un esdeveniment

1. Trieu Eines 鈻 Personalitza i feu clic a la pestanya Esdeveniments.

2. Seleccioneu si voleu suprimir una assignaci贸 global o una assignaci贸 que nom茅s 茅s v脿lida al document actual seleccionant l'opci贸 al quadre de llista Guarda a.

3. Seleccioneu l'esdeveniment que cont茅 l'assignaci贸 que cal suprimir de la llista Esdeveniment.

4. Feu clic a Suprimeix.

5. Feu clic a D'acord per tancar el di脿leg.

In addition to assigning macros to events, one can monitor events triggered in LibreOffice documents.