Glossari del LibreOffice Basic

En este glossari s'expliquen alguns termes t猫cnics que podeu trobar quan treballeu amb el LibreOffice Basic.

AppFont Units

Map AppFont units are device and resolution independent. One Map AppFont unit is equal to one eighth of the average character (Systemfont) height and one quarter of the average character width.

Colors

Al LibreOffice Basic, els colors es tracten com a valor enter llarg. El valor de retorn de les consultes de color tamb茅 茅s sempre un valor enter llarg. Quan es defineixen les propietats, els colors es poden especificar amb el seu codi RGB que es converteix en un valor enter llarg amb la funci贸 funci贸 RGB.

Notaci贸 d'URL

Els URL (Uniform Resource Locators, localitzadors uniformes de recursos) s'utilitzen per determinar la ubicaci贸 d'un recurs com un fitxer en un sistema de fitxers, habitualment en un entorn de xarxa. Un URL consta d'un especificador de protocol, un especificador d'amfitri贸 i un especificador de fitxer i de cam铆:

protocol://nom.amfitri贸/cam铆/cap/al/fitxer.html

L'煤s m茅s com煤 dels URL 茅s a Internet per especificar p脿gines web. Exemples de protocols: http, ftp, file... L'especificador de protocol file s'utilitza quan es fa refer猫ncia a un fitxer ubicat al sistema de fitxers local.

La notaci贸 d'URL no admet l'煤s de determinats car脿cters especials. Aquests car脿cters es reemplacen per altres car脿cters o es codifiquen. S'utilitza una barra inclinada (/) com a separador de camins. Per exemple, un fitxer al qual es fa refer猫ncia com a C:\El meu fitxer.odt a l'amfitri贸 local en 芦notaci贸 de Windows禄 es converteix en file:///C:/El%20meu%fittxer.odt en notaci贸 d'URL.

Punt decimal

Per convertir nombres, el LibreOffice Basic utilitza la configuraci贸 regional del sistema per determinar el tipus de separador decimal i de milers.

El comportament t茅 un efecte tant en la conversi贸 impl铆cita ( 1 + "2,3" = 3,3 ) com en la funci贸 IsNumeric.

Twips

A twip is a screen-independent unit which is used to define the uniform position and size of screen elements on all display systems. A twip is 1/1440th of an inch or 1/20 of a printer's point. There are 1440 twips to an inch or about 567 twips to a centimeter.

Unitats de mesura

Al LibreOffice Basic, es pot especificar un par脿metre de m猫tode o una propietat que esperen informaci贸 d'unitat com a enter o com a expressi贸 d'enter llarg sense una unitat, o b茅 com a cadena de car脿cters que cont茅 una unitat. Si no es passa cap unitat al m猫tode, s'utilitzar脿 la unitat per defecte definida per al tipus de document actiu. Si el par脿metre es passa com a cadena de car脿cters que cont茅 una unitat de mesura, s'ometr脿 el valor per defecte. La unitat de mesura per defecte per a un tipus de document es pot definir a 鈻 (Tipus de document) - General.