Traducció dels controls de l'editor de diàlegs

La barra d'eines Llengua de l'editor de diàlegs IDE Basic mostra els controls que permeten activar els diàlegs localitzables i gestionar-los.

Per defecte, qualsevol diàleg que creeu només conté recursos de cadenes per a una llengua. Potser voleu crear diàlegs que mostren automàticament les cadenes localitzades en funció de la configuració de la llengua de l'usuari.

Per habilitar els diàlegs localitzables

1. En l'editor de diàlegs IDE Basic, obriu la barra d'eines Llengua mitjançant Visualitza ▸ Barres d'eines ▸ Llengua.

Si la biblioteca actual conté un quadre de diàleg localitzable, es mostrarà la barra d'eines Llengua automàticament.

2. Feu clic a la icona Gestiona les llengües Icona de Gestiona les llengües de la barra d'eines Llengua o de la barra Quadre d'eines.

Apareixerà el diàleg Gestiona les llengües de la interfície d'usuari. Este diàleg gestiona les llengües de la biblioteca actual. El nom de la biblioteca actual es mostra a la barra de títol.

3. Feu clic a Afig al diàleg per afegir una entrada de llengua.

Este pas permet que tots els diàlegs nous continguen recursos de cadenes localitzables.

4. La primera vegada que feu clic a Afig, veureu el diàleg Estableix la llengua per defecte de la interfície d'usuari. Les vegades següents que feu clic a Afig, este diàleg tindrà el nom Afig llengües de la interfície d'usuari.

També podeu canviar la llengua per defecte al diàleg Gestiona les llengües de la interfície d'usuari.

5. Seleccioneu una llengua.

Esta opció afig recursos de cadenes que contenen les versions traduïdes de totes les cadenes incloses a les propietats del diàleg. El conjunt de cadenes del diàleg de la llengua per defecte es copia en el conjunt de cadenes nou. Més avant, podreu canviar a la llengua nova i traduir les cadenes.

6. Tanqueu el diàleg o afegiu més llengües.

Per editar els controls localitzables del diàleg

Un cop hàgeu afegit els recursos per a les cadenes localitzables als diàlegs, podreu seleccionar la llengua actual en el quadre de llista Llengua actual de la barra d'eines Llengua.

1. Canvieu el quadre de llista Llengua actual perquè mostre la llengua per defecte.

2. Inseriu qualsevol nombre de controls al diàleg i introduïu-hi les cadenes que vulgueu.

3. Seleccioneu una altra llengua en el quadre de llista Llengua actual.

4. Mitjançant el quadre de diàleg de les propietats del control, editeu totes les cadenes a l'altra llengua.

5. Repetiu l'operació per a totes les llengües que hàgeu afegit.

L'usuari del diàleg veurà les cadenes en la llengua de la interfície d'usuari de la versió del LibreOffice que tinga, si heu proporcionat les cadenes en esta llengua.

Si no hi ha cap llengua que coincidisca amb la versió de l'usuari, l'usuari veurà les cadenes en la llengua per defecte.

Si l'usuari té una versió antiga del LibreOffice que no reconeix els recursos de cadenes localitzables per als diàlegs del Basic, veurà les cadenes en la llengua per defecte.