Sigurnosni nivo

Izaberite makro sigurnost nivo iz jedne od četiri opcije. Opcije se razlikuju prema nivou sigurnosti. Makroi kojima je dozvoljeno da budu pokrenuti na višem nivou sigurnosti su također dozvoljeni i na svim nižim nivoima.

Jako visoko

Samo makroi iz povjerljivih lokacija za datoteke su dozvoljeni. Svi drugi makroi, bez obzira jesu li potpisani ili ne, su onemogućeni.

Povjerljive lokacije datoteka se mogu postaviti na Povjerljivi Izvori stranicu. Bilo koji makro iz povjerljive lokacije datoteka su dozvoljeni.

Visoka

Only macros from trusted sources and signed macros (from any source) are allowed to run. Macros that are neither from a trusted source nor signed are disabled.

Povjerljivi izvori mogu biti postavljeni na Povjerljivi Izvori tab stranici. Samo potpisani makroi iz povjerljivih izvora su dozvoljeni. Također, svakom makrou iz povjerljive lokacije datoteka je dozvoljeno da se pokrene.

Srednje

Potrebna potvrda prije izvršenja makroa iz nepoznatih izvora.

Povjerljivi izvori mogu biti postavljeni na kartici Povjerljivi Izvori. Potpisani makro iz povjerljivog izvora su dozvoljeni. Također, bilo koji makro iz povjerljive lokacije datoteka je dozvoljen da se pokrene. Svi drugi makroi moraju dobiti potvrdu.

Nisko (nije preporučeno)

Svi makroi će biti izvršeni bez potvrde. Koristite ovu postavku samo ako ste sigurni da su svi dokumenti koji će biti otvoreni sigurni.

Makro može biti postavljen da bude auto-start, i može izvršiti potencijalno štetne akcije, kao na primjer izbrisati ili preimenovati datoteke. Ova postavka nije preporučljiva kada otvarate dokumente od drugih autora.

Please support us!