Vrsta podru─Źnog grafa

On the first page of the Chart Wizard you can choose a chart type.

To access this command...

Choose Insert - Chart...

Icon

Insert Chart


Podru─Źje

Podru─Źni graf prikazuje vrijednosti kao ta─Źke na y osi. X osa prikazuje kategorije. Y vrijednosti svake serije su spojene linijom . Podru─Źje izme─Ĺu ove dvije linije je ispunjeno bojom. Podru─Źni graf se fokusira da istakne promjene iz jedne kategorije do druge.

Normalan - ovaj podtip postavlja sve vrijednosti kao absolutne y vrijednosti. Prvo iscrta podru─Źje zadnje kolone podataka u nizu, onda slijede─çe do zadnje, i tako dalje, dok napokon prva kolona podataka nije iscrtana. Tako, ako vrijednosti prve kolone su ve─çe od drugih, posljednja povr┼íina ─çe sakriti ostale.

Naslagan - ovaj podtip iscrtava vrijednosti kumulativno naslagane jedne na drugu. Osigurava da su sve vrijednosti vidljive i da nema podataka koji su skriveni. Me─Ĺutime, y vrijednosti vi┼íe ne predstavljaju absolutne vrijednosti, osim zadnje kolone koja je iscrtana na dnu naslaganih podru─Źja.

Procent - ovaj podtip iscrtava vrijednosti kumulativno naslagane jedne na drugu i skalirane za procent kategorijske vrijednosti.

D'oh! You found a bug (text/schart/01/wiz_chart_type.xhp#wiz_chart_type not found).

D'oh! You found a bug (text/schart/01/wiz_data_range.xhp#wiz_data_range not found).

D'oh! You found a bug (text/schart/01/wiz_data_series.xhp#wiz_data_series not found).

D'oh! You found a bug (text/schart/01/wiz_chart_elements.xhp#wiz_chart_elements not found).

Please support us!