LibreOffice Matematske zna─Źajke

LibreOffice Calc je aplikacija za prora─Źunske tablice koju mo┼żete koristiti za izra─Źunavanje, analizu i upravljanje svojim podacima. Tako─Ĺe mo┼żete uvoziti i mijenjati Microsoft Excel prora─Źunske tablice.

Ra─Źunice

LibreOffice Calc vam pru┼ża funkcije, uklju─Źuju─çi statisti─Źke i bankovne funkcije, koje mo┼żete koristiti da kreirate formule za izra─Źunavanje kompleksnih ra─Źunica na va┼íim podacima.

Mo┼żete koristiti ─îarobnjaka za funkcije za pomo─ç pri pravljenju formula.

┼áta-ako ra─Źunice

Interesantna osobina je biti u mogu─çnosti odmah vidjeti rezultate promjena na jednom faktoru ra─Źunice koje su sastavljene od vi┼íe faktora. Na primjer, mo┼żete vidjeti kako promjena vremena u kreditnoj ra─Źunici uti─Źe na kamatnu stopu ili iznos otplate. ┼áta vi┼íe, mo┼żete upravljati ve─çim tabelama koriste─çi razli─Źite unaprijed definisane scenarije.

Funkcije baze podataka

Koristite prora─Źunske tabele da uredite, spremite i filtrirate svoje podatke.

LibreOffice Calc Vam dopu┼íta da povu─Źete-i-pustite tabele iz baze podataka, ili koristite prora─Źunske tabele kao izvor podataka za kreiranje forme pisma u LibreOffice Writer.

Ure─Ĺivanje podataka

Sa par klikova mi┼ía, mo┼żete preurediti va┼íu prora─Źunsku tabelu da pokazuje ili skriva odre─Ĺene domene podataka, ili da oblikujete domene prema specijalnim uvjetima, ili na brzinu izra─Źunate podzbirove i zbirove.

Dinami─Źki grafikoni

LibreOffice Calc vam dopu┼íta da prika┼żete podatke prora─Źunskih tabela u dinami─Źkim grafikonima koji se osvje┼żavaju automatski kad se podaci promijene.

Otvaranje i Spašavanje Microsoft-ovih Dokumenata

Koristite LibreOffice filtere da pretvorite Microsoft Excel dokumente, ili da otvorite ili sa─Źuvate u raznim drugim formatima.

Please support us!