Създаване на типово писмо

За да създадете типово писмо, ви е нужен текстов документ, който съдържа полета за данните на адреса, и база от данни с адреси. След това трябва да обедините данните за адреси и текстовия документ, за да отпечатате писмата или да ги изпратите по е-поща.

note

Ако документът е във формат HTML, вградените или свързани изображения няма да бъдат изпратени със съобщението.


Помощникът Циркулярни документи ви улеснява при създаването на типови писма.

За да създадете типово писмо

 1. Изберете Инструменти - Помощник за циркулярни писма.

  Ще видите диалоговия прозорец на помощника за циркулярни писма. Следва пример за един от многото възможни пътища през страниците на този помощник:

 2. Изберете Започване от шаблон и натиснете бутона Преглед.

  Ще видите диалоговия прозорец Нов.

 3. Изберете Бизнес кореспонденция в левия списък и Съвременно бизнес писмо в десния. Щракнете върху OK, за да затворите диалоговия прозорец „Шаблони“ и натиснете бутона Напред в помощника.

 4. Изберете Писмо и натиснете Напред.

 5. В следващата стъпка на помощника натиснете бутона Избор на списък с адреси, за да се уверите, че използвате правилния списък с адреси. Ако желаете да използвате адресен блок, изберете типа му, задайте съответствие на полетата с данни (ако е необходимо) и натиснете Напред.

 6. Следва стъпката Създаване на поздрав. Махнете отметката от полето Вмъкване на персонализиран поздрав. Под Общ поздрав изберете поздрава, с който желаете да започват всички писма.

 7. Ако искате да поставите поле за попълване другаде в документа, изберете съответната колона от източника на данни за адреси, после плъзнете и пуснете заглавието й на желаното място в документа. Задължително трябва да е избрана цялата колона.

 8. Натиснете Напред и накрая – Готово, за да завършите обединяването.

Моля, подкрепете ни!