Помощник за факсове

Отваря помощника за факсове. Помощникът ви улеснява при създаването на шаблони за документи – факсове. След това можете да отпечатвате документите с принтер или факсмашина ако разполагате с драйвер за факс.

За достъп до тази команда...

Изберете Файл - Помощници - Факс.


LibreOffice съдържа шаблон за факсове, който можете да промените чрез помощника съобразно вашите нужди. Помощникът ви превежда стъпка по стъпка през създаването на шаблон и предлага многобройни възможности за оформление и дизайн. Мострата ви дава представа как ще изглежда завършеният факс.

В диалоговия прозорец можете да променяте въведените от вас настройки по всяко време. Също така можете да пропуснете цяла страница или дори всички страници на помощника, в който случай ще останат в сила текущите (или подразбираните) настройки.

Помощник за факсове - Дизайн на страница

Определя стила на факса.

В помощник за факсове - Елементи за включване

Указва елементите на факса, които да бъдат отпечатани.

Помощник за факсове - Подател и получател

Задава информацията за подател и получател на факса.

Помощник за факсове - Долен колонтитул

Задава данните за долния колонтитул.

Помощник за факсове - Име и местоположение

Определя името и местоположението на шаблона.

Назад

Щракнете върху бутона Назад, за да разгледате настройките, избрани в предходната страница. Текущите настройки няма да бъдат променени или изтрити, ако натиснете този бутон. Назад е достъпен само от втората страница нататък.

Напред

Помощникът записва текущите настройки и продължава към следващата страница. Бутонът Напред става недостъпен, когато стигнете последната страница.

Готово

Помощникът създава шаблон за документи според избраните от вас параметри и го запазва. В работната област се появява нов документ, базиран на шаблона, с име „НеозаглавеноX“.

Отказ

Натискането на Отказ затваря диалоговия прозорец без запазване на нанесените промени.

Моля, подкрепете ни!