Списък на функциите

Отваря прозореца раздела „Списък на функциите“ от страничната лента. Той показва списък на всички функции, които могат да бъдат вмъквани в документа. Разделът Списък на функциите е подобен на раздела Функции на помощника за функции. Функциите се вмъкват със запазени места, които да бъдат заместени от ваши собствени стойности.

За достъп до тази команда...

От лентата с менюта:

Изберете Изглед - Списък на функциите.

От интерфейса с раздели:

Изберете Вмъкване - Списък на функциите.

От лентите с инструменти:

Икона за функции

Функции

От страничната лента:

Изберете Функции.


Прозорецът Списък на функциите може да се преоразмерява и закачва. Чрез него можете бързо да въвеждате функции в електронната таблица. Двукратното щракване върху елемент от списъка с функции вмъква съответната функция заедно с всичките ѝ параметри.

Списък с категории

Изброява всички категории, в които са разпределени функциите. Изберете категория, за да видите съответните функции в списъчното поле по-долу. Изберете „Всички“, за да видите всички функции в азбучен ред независимо от категориите. „Най-скоро използвани“ съдържа последните използвани от вас функции.

Списък на функциите

Показва наличните функции. Когато изберете функция, в областта под списъка се показва късо описание. За да вмъкнете избраната функция, щракнете двукратно върху нея или щракнете върху иконата Вмъкване на функция в листа за изчисления.

Вмъкване на функция в листа за изчисление

Икона за вмъкване на функция

Вмъква избраната функция в документа.

Моля, подкрепете ни!