Инсталиране на интегрирана развойна среда за Python

Писането на макроси на Pyrhon изисква допълнителни конфигурационни стъпки за настройване на избрана интегрирана развойна среда.

За разлика от макросите на езика Basic в LibreOffice, разработването на скриптове на Python за LibreOffice изисква да конфигурирате външна интегрирана развойна среда. Налице са много такива, както за начинаещи, така и за напреднали програмисти на Python. Интегрираните среди за разработване предлагат на програмистите на Python много удобства, например оцветяване на синтаксиса, свиване и разгъване на кода, преглед на класовете, довършване на код, налагане на стандарти за кода, разработване, базирано на тестове, дебъгер, управление на версиите и други. Вижте Designing & Developing Python Applications („Проектиране и програмиране на приложения на Python“, на английски) в уикито за повече информация относно настройването на мост между развойната среда и изпълняващо се копие на LibreOffice.

Разширението APSO

Разширението Alternative Python Script Organizer (APSO) улеснява редактирането на скриптове на Python, особено когато са вградени в документ. С APSO можете да конфигурирате предпочитания от вас редактор за изходен код, да стартирате интегрираната обвивка на Python и да отстранявате грешки от скриптове на Python. Съществуват разширения, които ви помагат да инспектирате произволни UNO обекти – вижте Designing & Developing Python Applications („Проектиране и програмиране на приложения на Python“, на английски) за допълнителни подробности по този въпрос.

Моля, подкрепете ни!