Hiding Text

Pue usar campos y seiciones p'anubrir o amosar testu nel documentu si cumple una condición concreta.

Primero que pueda anubrir testu, debe primero crear una variable que pueda usase na condición p'anubrir el testu.

Pa crear una variable

1. Calque sobre'l documentu y escueya Inxertar - Campos - Otros.

2. Calque la llingüeta Variables y de siguío "Establecer variable" na llista Tipu de campu.

3. Calque "Estándar" na llista Formatu.

4. Escriba un nome pa la variable nel cuadru Nome, por exemplu, Anubrir.

5. Especifica un valor pa la variable nel cuadru Valor; por exemplu, 1.

6. P'anubrir la variable nel documentu escueya Invisible.

7. Calque Inxertar y Zarrar.

P'anubrir testu

1. Calque nel documentu, ellí onde deseye amestar el testu.

2. Escueya Inxertar - Campos - Otros y de siguío calque la llingüeta Funciones.

3. Calque "Testu ocultu" na llista Tipu de campu.

4. Introduza una instrucción nel cuadru Condición. Por exemplu, si usa la variable definida enantes, escriba Anubrir==1.

5. Escriba'l testu que deseye anubrir nel cuadru Testu ocultu.

6. Faiga clic en Inxertar y Zarrar.

P'anubrir un párrafu

1. Calque nel párrafu, ellí onde deseye amestar el testu.

2. Choose Insert - Field - More Fields and click the Functions tab.

3. Calque "Párrafu ocultu" na llista Tipu de campu.

4. Introduza una instrucción nel cuadru Condición. Por exemplu, si usa la variable definida enantes, escriba Anubrir==1.

5. Faiga clic en Inxertar y Zarrar.

note

You must enable this feature by removing the check mark Hidden Paragraphs in the dialog - LibreOffice Writer - View. When the check mark is set, you cannot hide any paragraph.

P'anubrir una seición

1. Escueya'l testu que deseye anubrir nel documentu.

2. Choose Insert - Section.

3. Nel área Anubrir, escueya Anubrir y escriba una espresión nel cuadru Condición. Por exemplu, si usa la variable definida enantes, escriba Anubrir==1.

4. Faiga clic en Inxertar.

Please support us!