Testu condicional

Pue configurar campos qu'amuesen testu nel documentu cuando una condición definida cumplir. Por exemplu, pue definir el testu condicional que s'amuesa nuna serie de cartes d'avisu.

Configurar testu condicional nesti exemplu ye un procesu que consta de dos pasos. Cree primero una variable y de siguío la condición.

Pa definir una variable condicional

La primer parte del exemplu sirve pa definir una variable de la instrucción d'una condición.

1. Escueyi Inxertar - Campu - Más campos y, de siguío, calca na llingüeta Variables.

2. Calca «Afitar variable» na llista Triba.

3. Escriba un nome pa la variable nel cuadru Nome, por exemplu, Recordatoriu.

4. Faiga clic en "Testu" na llista Formatu.

5. Escribi 1 nel cuadru Valor y, de siguío, calca Inxertar.
    La llista Formatu amuesa agora un formatu «Xeneral».

Pa definir una condición y el testu condicionáu

La segunda parte del exemplu sirve pa definir la condición que se debe cumplir y pa inxertar un comodín col fin d'amosar el testu condicionáu nel documentu.

1. Asitia'l cursor onde deseyes pa inxertar el testu condicionáu nel testu.

2. Escueyi Inxertar - Campos - Otros y de siguío calca na llingüeta Funciones.

3. Calca «Testu condicionáu» na llista Triba.

4. Escriba Marca EQ "3" nel cuadru Condición . N'otres pallabres, el testu condicional s'amosará cuando la variable del campu que definió na primera parte d'esti exemplu seya igual a trés.

Les comines qu'arrodien el númberu «3» indiquen que la variable que definiesti na primer parte d'esti exemplu ye una cadena de testu.

1. Escriba'l testu que deseye qu'apaeza cuando la condición cumplir nel cuadru Entós. Prácticamente nun hai llende de llargor pal testu. Pue pegase un párrafu nesti cuadru.

2. Calca Inxertar y, de siguío, Zarrar.

P'amosar el testu condicional

Nesti exemplu'l testu condicional apaez cuando'l valor de la variable condicional ye igual a 3.

1. Asitie'l cursor delantre del campu que definió na primer parte d'esti exemplu y de siguío escueya Editar - Campos.

2. Sustituya'l númberu del cuadru Valor por 3 y, de siguío, faiga clic en Zarrar.

3. Si'l campu nun s'anueva automáticamente, calca F9.