Utilizar módulos de testu como AutoTestu

Nel Writer de LibreOffice, ye posible atroxar testu (que pue incluyir imáxenes, tables y campos) como testu automáticu, de cuenta que puedas inxertalu más palantre. Si deseyes, tamién pues atroxar testu con formatu.

Pa crear una entrada de testu automáticu

1. Escueya'l testu, testu con imaxes, tabla o campu que deseye guardar como entrada de Testu automáticu. Una imaxe namái pue almacenase si fóndiase como un caráuter y va precedida y siguida de, siquier, un caráuter de testu.

2. Escueya Ficheru - Esportar.

3. Escueya la categoría onde deseye almacenar el Testu automáticu.

4. Escriba un nome que tenga más de cuatro carácter. Déxase asina utilizar la opción de Testu automáticu Amuesa'l restu del nome como suxerencia mientres la entrada. Si deseyar, pue modificar l'abreviatura propuesta.

5. Faiga clic nel botón AutoTestu y escueya Nuevu.

6. Faiga clic nel botón Zarrar.

Pa inxertar una entrada de testu automáticu

1. Calque nel documentu, ellí onde deseye inxertar una entrada de testu automáticu.

2. Escueya'l comandu Editar - AutoTestu.

3. Escueya'l testu automáticu que quiera inxertar y faiga clic en Inxertar.

Tamién pue escribir l'accesu direutu d'una entrada de testu automáticu y, de siguío, calcar F3, o faer clic na flecha qu'hai xunto al iconu Testu automáticu de la barra Inxertar y, de siguío, escoyer una entrada de testu automáticu.

Iconu de conseyu

Pa introducir rápido una fórmula de LibreOffice Math, escriba fn y depués calque F3. Si inxerta más d'una fórmula van numberar de forma secuencial. Pa inxertar testu ficticiu, escriba dt y calque F3.

Pa imprentar una llista d'entraes de Testu automáticu

1. Escueya Ferramientes - Macros - Entamar macros - LibreOffice Basic.

2. In the Macro from tree control, select Application Macros - Gimmicks - AutoText.

3. Seleicione "Principal" na llista Macros esistentes en: AutoText y calque Executar. Xenérase una llista de les entraes actuales d'AutoText nun documentu de testu separáu.

4. Escueya Ficheru - Imprentar.

AutoTestu en rede

Pue almacenar entraes de Testu automáticu en direutorios distintos d'una rede.

Por exemplu, pue almacenar entraes de Testu automáticu de namái llectura de la empresa, nun sirvidor central, y les entraes de Testu automáticu del usuariu nun direutoriu local.

Les rutes de los direutorios de Testu automáticu se puen editar na configuración.

Amuésense dos direutorios. La primer entrada ta na instalación de sirvidor y la segunda nel direutoriu del usuariu. Si hai dos entraes de Testu automáticu col mesmu nome en dambos direutorios, úsase la entrada del direutoriu del usuariu.