Condición

Equí va poder definir les condiciones de los estilos condicionaos.

P'aportar a esta orde...

Right-click a paragraph with style Body Text. Choose Paragraph - Edit Style - Condition tab.

Choose View - Styles (). Right-click any paragraph style. Choose New - Condition tab.

Los estilos condicionaos son estilos de párrafu que varien en función del contestu. Al definir un estilu nuevu, ye posible determinar si l'estilu tien de ser "condicionáu"; esta propiedá yá nun pue modificar darréu, pero sí les condiciones.

Al asignar les propiedaes de párrafu d'estilos condicionaos, LibreOffice procede tal como s'esplica de siguío (los términos en negrina correspuenden a los títulos de los campos del diálogu): si'l párrafu formateáu con un estilu condicionáu atopar nun Contestu con un Estilu utilizáu enllazáu a él, aplícase el Estilu de párrafu a partir d'esta condición. Si nun hai nenguna condición enllazada al contestu, aplíquense los atributos definíos nel estilu condicionáu. L'exemplu siguiente ilustra esta conexón:

1. Open a blank text document and write a short business letter with a header (Format - Page Style - Header).

2. Define a new Paragraph Style by choosing New in the Styles window, and selecting all the paragraph properties that you want for your business letter in the Paragraph Style dialog. Name this style "Business letter".

3. De siguío, pase a la ficha Condición y escueya el campu Como estilu condicional pa definir el nuevu estilu de párrafu como estilu condicionáu.

4. Escueya en Contestu la entrada Testera y nel llistáu Estilos de párrafu l'estilu qu'hai d'aplicase a la testera de la carta comercial, por exemplu l'estilu de párrafu predefiníu "Testera". Naturalmente, tamién pue escoyer un estilu personalizáu.

5. Pue aplicar l'Estilu de párrafu al contestu faciendo doble clic na entrada escoyida nel cuadru de llista Estilos de párrafu o utilizando Aplicar.

6. Remate'l diálogu Estilu con Aceutar y formatee tolos párrafos de la carta comercial, incluyíu la testera, col nuevu estilu de párrafu condicionáu "Carta comercial". Al calcar la testera, pue ser precisu que nel Estilista amuésense tolos estilos según los definíos pol usuariu pa poder aplicar el nuevu estilu "Carta comercial".

Como pue ver, el testu de la testera tien los atributos definíos nel estilu de párrafu "Testera", ente que les partes restantes del documentu tienen los atributos que se definieron nel estilu (condicionáu) "Carta comercial".

tip

The Body Text style was created as a conditional style. Therefore, any styles you derive from it can be used as conditional styles.

L'estilu de párrafu aplicáu al contestu úsase al esportar a otros formatos (RTF, HTML, etc.).

Estilu condicionáu

Escueya esti caxellu pa definir un estilu nuevu como estilu condicional.

Contestu

Here you can see the LibreOffice predefined contexts, including outline levels 1 to 10, list levels 1 to 10, table header, table contents, section, border, footnote, header and footer.

Applied Styles

He equí una llista de tolos estilos de párrafu aplicables a un contestu.

Paragraph Styles

Nel cuadru de llista hai una rellación con tolos estilos de párrafu que puen asignase a un contestu.

Grupos d'estilos

These are the style groups that you can display in the Styles window.

Nome

Significáu

Automáticu

Visualización de los estilos fayadizos al contestu actual.

Tolos estilos

Amuesa tolos estilos del tipu actual.

Estilos utilizaos

Amuesa los estilos (de la categoría escoyida) aplicaos al documentu actual.

Estilos del usuariu

Amuesa los estilos actuales definíos pol usuariu.

Estilos de caráuter

Amuesa estilos de formateáu pal testu.

Document Structure

Displays formatting styles for structuring documents.

Estilos de llistes

Displays formatting styles for ordered or unordered lists.

Estilos d'índices

Amuesa estilos de formateáu pa los índices.

Estilos especiales

Amuesa estilos de formateáu pa les testeres, pies de páxina, notes al pie, notes finales, tables y etiquetes.

Estilos HTML

Amuesa una llista d'estilos pa documentos HTML.

Estilos condicionaos

Amuesa los estilos condicionaos personalizaos.

Xerárquicu

Amuesa los estilos de la categoría escoyida nuna llista xerárquica. Pa ver los estilos d'un subnivel, calque'l signu más (+) que s'atopa xuntu al nome del subnivel.

Quitar

Calca equí pa quitar el contestu asignáu al estilu esbilláu.

Asignar

Click Apply to apply the selected Paragraph Style to the defined context.

Reafitar

Resets changes made to the current tab to those applicable when this dialog was opened.