Editor de contornos

Camuda la contorna del oxetu escoyíu. LibreOffice usa la contorna al determinar les opciones de axuste de testu del oxetu.

Amuesa una vista previa de la contorna.

P'aportar a esta orde...

Choose Format - Wrap - Edit Contour.

Aplicar

Aplica la contorna al oxetu escoyíu.

Iconu

Aplicar

Workspace

Desanicia la contorna personalizada. Faiga clic equí y, de siguío, nel área de vista previa.

Iconu

Workspace

Seleición

Camuda el mou de seleición, por que pueda escoyese la contorna.

Iconu

Seleición

Rectángulu

Dibuxa una contorna rectangular onde pue abasnar la vista previa del oxetu. Pa dibuxar un cuadráu, caltenga calcada la tecla Mayús al abasnar.

Iconu

Rectángulu

Elipse

Dibuxa una contorna ovalada onde pue abasnar la vista previa del oxetu. Pa dibuxar un círculu, caltenga calcada la tecla Mayús mientres dibuxa.

Iconu

Elipse

Polígonu

Dibuxa una contorna zarrada compuestu de segmentos rectos. Calque sobre la posición na que deseye empecipiar el polígonu y arrastre pa dibuxar un segmentu. Vuelva calcar pa definir el final del segmentu y siga calcando pa definir el restu de segmentos del polígonu. Calque pa completar el polígonu. P'acutar el polígonu a ángulos de 45 graos, caltenga calcada la tecla Mayús cuando faiga clic col mur.

Iconu

Polígonu

Editar puntos

Dexa camudar la forma de la contorna. Faiga clic equí y arrastre les agarraderes de la contorna.

Iconu

Editar puntos

Mover puntos

Dexa abasnar les agarraderes pa camudar la forma de la contorna.

Iconu

Mover puntos

Inxertar puntos

Inxerta una agarradera que pue abasnar pa camudar la forma de la contorna. Faiga clic equí y, de siguío, nel esquema de la contorna.

Iconu

Inxertar puntos

Desaniciar puntos

Desanicia un puntu del esquema de la contorna. Faiga clic equí y, de siguío, faiga clic nel puntu que deseye desaniciar.

Iconu

Desaniciar puntos

Contorna automática

Dibuxa automáticamente una contorna alredor del oxetu que pue editase.

Iconu

Contorna automática

Desfacer

Anula la última aición.

Iconu

Desfacer

Repitir

Anula la opción del últimu comandu de Desfacer.

Iconu

Repitir

Cambiador de colores

Escueye les partes del bitmap que son del mesmu color. Calque equí y de siguío nun color del bitmap. P'aumentar l'área de colores escoyíos, aumente'l valor del cuadru Tolerancia.

Iconu

Cambiador de colores

Tolerancia

Escriba la tolerancia del color pal cambiador de colores como porcentaxe. P'aumentar el rantu de colores nel cambiador de colores, escriba un porcentaxe altu.