Definir condiciones

Les condiciones son espresiones lóxiques que dexen controlar la visualización de campos y seiciones nel documentu. Anque los exemplos siguientes aplicar a los campos, tamién sirven pa les seiciones.

Pue definir condiciones pa los campos siguientes:

1. Testu condicional: amuesa'l testu A si la condición ye verdadera o'l testu B si la condición ye falsa.

2. Testu ocultu: anubre'l conteníu del riolo si la condición ye verdadera.

3. Párrafu ocultu: anubre'l párrafu si la condición ye verdadera.

4. Cualquier rexistru y Rexistru siguiente: controla l'accesu a los rexistros de la base de datos.

El mou más cenciellu de definir una condición ye escribir la espresión lóxica direutamente nel cuadru Condición por aciu los valores siguientes:

TRUE

La condición cumplir siempres. Otra alternativa consiste n'introducir cualquier valor distintu a 0, como testu de condición.

FALSE

La condición nun se cumple. Otra alternativa consiste n'introducir el valor 0.

note

Si dexa'l cuadru Condición baleru, interprétase que la condición nun se cumplió.

Si define una condición, use los mesmos elementos pa definir una fórmula, en concretu operadores comparativos, funciones matemátiques y estadístiques, formatos numbéricos, variables y constantes.

Pue usar los tipos de variables siguientes cuando defina una condición:

1. Variables de LibreOffice predefiníes qu'usen estadístiques nes propiedaes de los documentos

2. Variables personalizaes que se crean col campu "Establecer variable".

3. Variables basaes nos datos l'usuariu

4. Variables basaes nel conteníu de los campos de la base de datos

Nun pue usar variables internes, como la páxina y los númberos de los capítulos na espresión de les condiciones.

Condiciones y variables

Los exemplos siguientes usen una variable llamada "x":

x == 1 o x EQ 1

La condición ye verdadera si "x" equival a 1.

x != 1 o x NEQ 1

La condición ye verdadera si "x" nun equival a 1.

sinx == 0

La condición ye verdadera si "x" ye un múltiplu de pi.

Pa usar operadores comparativos con cadenes de caráuteres, aquéllos tienen de tar llindaos por comines dobles:

x == "ABC" o x EQ "ABC"

Comprueba si la variable "x" contién (verdaderu) la cadena de caráuteres "ABC" o non (falsu).

x == "" o x EQ ""

o

!x o NOT x

Comprueba si la variable "x" contién una cadena balera.

note

L'operador comparativu "igual" tien de representase por aciu dos signos d'igual (==) nuna condición. Por exemplu, si define una variable "x" col valor de 1, la condición tien d'escribise como x==1.

Datos d'identidá

You can include user data when you define conditions. To change your user data, choose - LibreOffice - User data. User data must be entered in the form of strings. You can query the user data with "==" (EQ), "!=" (NEQ), or "!"(NOT).

La tabla siguiente amuesa les variables de los datos del usuariu y el so significáu:

Variable

Significáu

user_firstname

Nome

user_lastname

Apellíos

user_initials

Iniciales

user_company

Empresa

user_street

Cai

user_country

País

user_zipcode

Códigu postal

user_city

Ciudá

user_title

Títulu

user_position

Posición

user_tel_work

Númberu de teléfonu (trabayu)

user_tel_home

Númberu de teléfonu (priváu)

user_fax

Númberu de fax

user_email

Señes de corréu electrónicu

user_state

Estáu (non en toles versiones de LibreOffice)

Por exemplu, pa anubrir un párrafu, testu o una seición d'un usuariu con una inicial concreta, como "LM", escriba la condición: user_initials=="LM".

Condiciones y campos de base de datos

Pue definir les condiciones p'aportar a les bases de datos o los campos de bases de datos. Por exemplu pue comprobar el conteníu d'un campu de la base de datos d'una condición o usar los campos de la base de datos n'espresiones lóxiques. La tabla siguiente amuesa más exemplos del usu de bases de datos nes condiciones:

Exemplu

Significáu

Base de datos.Tabla.Empresa

Base de datos.Tabla.Empresa NEQ ""

Base de datos.Tabla.Empresa != ""

La condición ye verdadera si'l campu EMPRESA nun ta baleru. (Nel primer exemplu nun se riquir nengún operador.)

!Base de datos.Tabla.Empresa

NOT Base de datos.Tabla.Empresa

Base de datos.Tabla.Empresa EQ ""

Base de datos.Tabla.Empresa ==""

Devuelve VERDADERU si'l campu EMPRESA ta baleru.

BaseDeDatos.Tabla.Empresa !="Sun"

BaseDeDatos.Tabla.Empresa NEQ "Sun"

Devuelve VERDADERU si'l conteníu actual del riolo EMPRESA nun ye "Sun". (El signu de exclamación representa un NON lóxicu.)

Base de datos.Tabla.Nome AND Base de datos.Tabla.Apellíos

Devuelve TRUE si'l rexistru contién el nome y l'apellíu.

note

Tenga en cuenta qu'esiste una diferencia ente'l Non lóxicu "!" (NOT) y l'operador de comparanza Distinta "!=" (NEQ).

Cuando faiga referencia a un campu de base de datos nuna condición, emplegue la forma Nomedebasededatos.Nomedetabla.Nomedecampo. Si un nome contién un caráuter que ye un operador, por exemplu un signu menos (-), ponga'l nome ente corchetes, por exemplu Nomedebasededatos.[Nome-tabla].Nomedecampo. Nos campos de nomes nunca tien d'haber espacios en blancu.

Exemplu: Anubrir un campu vacío de la base de datos

Pue que deseye crear una condición qu'anubre un campu vacío, por exemplu, si'l campu COMPANY ta baleru en dalgunos de los rexistros de datos.

Escueya la entrada de llista Párrafu ocultu y escriba la condición siguiente: Addressbook.Addresses.Company EQ ""

o escriba lo siguiente

NOT Libretadireiciones.Direiciones.Empresa

Si'l campu EMPRESA de la base de datos ta baleru, la condición ye verdadera y el párrafu despíntase.

note

To display hidden paragraphs on the screen, choose - LibreOffice Writer - View, and clear the Hidden paragraphs check box.

Exemplos de condiciones nos campos

Los exemplos siguientes usen el campu Testu condicional, anque puen aplicase a cualquier campu que pueda enllazase a una condición. La sintaxis que s'usa pa les condiciones tamién s'usa pa los campos Testu ocultu, Párrafu ocultu, Cualquier rexistru o Rexistru siguiente.

P'amosar testu condicional basáu nel númberu de páxines:

1. Escueya Inxertar - Campos - Otros y de siguío calque la llingüeta Funciones.

2. Na llista Triba, calca «Testu condicionáu».

3. Nel cuadru Condición, escriba "page == 1".

4. Nel cuadru Entós, escriba "Namái hai una páxina".

5. Nel cuadru Si non, escriba "Hai delles páxines".

6. Calca Inxertar y, de siguío, Zarrar.

P'amosar testu condicional basáu nuna variable definida pol usuariu.

1. Escueya Inxertar - Campos - Otros y de siguío calque la llingüeta Variables.

2. Na llista Tipu de campu, calque "Establecer variable".

3. Nel cuadru Nome, escriba "Beneficiu".

4. Nel cuadru Valor, escriba "5000".

5. Calque Inxertar.

6. Calque la llingüeta Funciones y de siguío "Testu condicional" na llista Tipu de campu.

7. Nel cuadru Condición, escriba "Beneficiu < 5000".

8. Nel cuadru Entós, escriba "Nun se cumple l'oxetivu".

9. Nel cuadru Si non, escriba "Cumplir l'oxetivu".

10. Calque Inxertar.

Pa editar el conteníu na variable "Beneficiu" calque dos vegaes nel campu de la variable.

P'amosar testu condicional basáu nel conteníu d'un campu de la base de datos:

Na primer parte d'esti exemplu inxerta un espaciu ente'l campu "Nome" y "Apellíu" nun documentu, ente que na segunda parte inxertar testu según el conteníu d'un campu. Esti exemplu rique que se rexistre un orixe de datos de direiciones con LibreOffice.

1. Escueya Inxertar - Campos - Otros y de siguío calque la llingüeta Base de datos.

2. Na llista Tipu de campu, calque "Campos de la impresión en serie".

3. Nel cuadru Escoyer base de datos, calque dos vegaes sobre una llibreta de señes, de siguío calque "Nome" y dempués Inxertar. Faiga lo mesmo con "Apellíos".

4. Asitie'l cursor nel documentu, ente los dos campos; calque un espaciu y vuelva al diálogu Campos:

5. Calque la llingüeta Funciones y de siguío "Testu condicional" na llista Tipu de campu.

6. Nel cuadru Condición, escriba: "Addressbook.addresses.firstname".

7. Nel cuadru Entós escriba un espaciu y dexe en blancu'l cuadru Si non.

Agora pue usar una condición pa inxertar testu basáu nel conteníu del campu Nome.

1. Nel diálogu Campos calque la llingüeta Funciones.

2. Nel cuadru Tipu de campu, calque "Testu condicional".

3. Nel cuadru Condición, escriba: Addressbook.addresses.firstname == "Miguel"

4. Nel cuadru Entós, escriba "Apreciáu".

5. Nel cuadru Si non, escriba "Hola".

6. Calque Inxertar.