Carauter铆stiques de LibreOffice Math

Esta seici贸n conti茅n un resume de delles de les funciones y capacidaes m谩s importantes qu'ufierta LibreOffice Math.

LibreOffice Math facilita la creaci贸n de f贸rmules gracies a n煤mberos operadores, funciones y asistentes de formateo, que s'atopen ordenaos nuna ventana de seleici贸n na que pue faer clic col mur sobre l'elementu que precisa inxertar nel trabayu. L'ayuda disp贸n d'una llista de referencia refecha, lo mesmo que de n煤mberos exemplos.

Crear una f贸rmula

Al igual qu'asocede colos gr谩ficos y les imaxes, les f贸rmules cr茅anse como oxetos dientro d'un documentu. Al inxertar una f贸rmula nun documentu empec铆piase LibreOffice Math autom谩ticamente. Pue crear, editar y dar formatu a la f贸rmula utilizando una amplia gama de s铆mbolos y funciones predefin铆os.

Introducir una f贸rmula direutamente

Cuando se familiarice un pocu m谩s col llinguaxe de LibreOffice Math va poder introducir la f贸rmula en cuesti贸n direutamente. Escriba nel documentu de testu, a mou d'exemplu, la descripci贸n de la f贸rmula: "a sup 2 + b sup 2 = c sup 2". Escueya'l testu y escueya Inxertar - Oxetu - F贸rmula pa convertir el testu nuna f贸rmula formateada.

note

Les f贸rmules nun puen calculase en LibreOffice Math porque 茅sti ye un editor de f贸rmules (pa escribir y amosar f贸rmules) y non un programa de c谩lculu. Use fueyes de c谩lculu pa calcular f贸rmules; pa c谩lculos simples use la funci贸n de c谩lculu de los documentos de testu.

Crear una f贸rmula na ventana de comandos.

Utilice la ventana "Comandos" de LibreOffice Math pa introducir y editar f贸rmules. A midida que vaya introduciendo elementos na ventana "Comandos", va ver les resultancies nel documentu. Pa caltener una visi贸n xeneral al crear f贸rmules llargues y complicaes, utilice'l cursor de f贸rmula de la barra "Ferramientes". Cuando s'activa esta funci贸n, tami茅n s'amuesa na ventana del testu l'allugamientu del cursor na ventana "Comandos".

S铆mbolos individuales

Va poder crear s铆mbolos propios ya importar car谩uteres d'otros xuegos de car谩uteres. Nel cat谩logu b谩sicu de LibreOffice Math podr谩 amestar cuantos s铆mbolos disponibles desee, o inclusu crear cat谩logos especiales y personalizaos. Esisten innumerables s铆mbolos especiales.

F贸rmules en contestu

Pa facilitar el trabayar coles f贸rmeles, usa'l men煤 contestual qu'apaez al calcar col bot贸n secundariu del mur. Esto apl铆case n'especial al cuadru 脫rdenes. Esti men煤 contestual tien toles 贸rdenes que t谩n nel panel Elementos, neto que los operadores y otres funciones, que puen inxertase na f贸rmula col mur ensin que tenga qu'escribilos nel cuadru 脫rdenes.