Carauterístiques de LibreOffice Math

Esta seición contién un resume de delles de les funciones y capacidaes más importantes qu'ufierta LibreOffice Math.

LibreOffice Math facilita la creación de fórmules gracies a númberos operadores, funciones y asistentes de formateo, que s'atopen ordenaos nuna ventana de seleición na que pue faer clic col mur sobre l'elementu que precisa inxertar nel trabayu. L'ayuda dispón d'una llista de referencia refecha, lo mesmo que de númberos exemplos.

Crear una fórmula

Al igual qu'asocede colos gráficos y les imaxes, les fórmules créanse como oxetos dientro d'un documentu. Al inxertar una fórmula nun documentu empecípiase LibreOffice Math automáticamente. Pue crear, editar y dar formatu a la fórmula utilizando una amplia gama de símbolos y funciones predefiníos.

Introducir una fórmula direutamente

Cuando se familiarice un pocu más col llinguaxe de LibreOffice Math va poder introducir la fórmula en cuestión direutamente. Escriba nel documentu de testu, a mou d'exemplu, la descripción de la fórmula: "a sup 2 + b sup 2 = c sup 2". Escueya'l testu y escueya Inxertar - Oxetu - Fórmula pa convertir el testu nuna fórmula formateada.

note

Les fórmules nun puen calculase en LibreOffice Math porque ésti ye un editor de fórmules (pa escribir y amosar fórmules) y non un programa de cálculu. Use fueyes de cálculu pa calcular fórmules; pa cálculos simples use la función de cálculu de los documentos de testu.

Crear una fórmula na ventana de comandos.

Utilice la ventana "Comandos" de LibreOffice Math pa introducir y editar fórmules. A midida que vaya introduciendo elementos na ventana "Comandos", va ver les resultancies nel documentu. Pa caltener una visión xeneral al crear fórmules llargues y complicaes, utilice'l cursor de fórmula de la barra "Ferramientes". Cuando s'activa esta función, tamién s'amuesa na ventana del testu l'allugamientu del cursor na ventana "Comandos".

Símbolos individuales

Va poder crear símbolos propios ya importar caráuteres d'otros xuegos de caráuteres. Nel catálogu básicu de LibreOffice Math podrá amestar cuantos símbolos disponibles desee, o inclusu crear catálogos especiales y personalizaos. Esisten innumerables símbolos especiales.

Fórmules en contestu

Pa facilitar el trabayar coles fórmeles, usa'l menú contestual qu'apaez al calcar col botón secundariu del mur. Esto aplícase n'especial al cuadru Órdenes. Esti menú contestual tien toles órdenes que tán nel panel Elementos, neto que los operadores y otres funciones, que puen inxertase na fórmula col mur ensin que tenga qu'escribilos nel cuadru Órdenes.