Paréntesis

You can choose among various bracket types to structure a LibreOffice Math formula. Bracket types are displayed in the lower part of the Elements pane. These brackets are also listed in the context menu of the Commands window. All brackets that are not contained in the Elements pane or in the context menu can be typed manually in the Commands window.

P'aportar a esta orde...

Abri'l menú contestual de la ventana Órdenes y escueyi Paréntesis

Escueyi Ver - Elementos; y nel panel Elementos escueyi Parénteses de la llista.

The following is a complete list of all available bracket types. The icon next to the bracket type indicates that it can be accessed through the Elements pane (menu View - Elements) or through the context menu of the Commands window.

Llista de tolos paréntesis:

Icon

Paréntesis

Inxerta un marcador de posición dientro de paréntesis curvos normales. Tamién pue escribir (<?>) na ventana Comandos.

Icon

Corchetes

Inxerta un marcador de posición dientro de corchetes. Tamién pue escribir [<?>] na ventana Comandos.

Icon

Corchetes dobles

Inxerta un marcador de posición dientro de corchetes dobles. Tamién pue escribir ldbracket <?> rdbracket na ventana Comandos.

Icon

Llaves de conxuntu

Inserts a placeholder within braces (curly brackets). You can also type lbrace<?>rbrace directly in the Commands window.

Icon

Llinies simples

Inxerta un marcador de posición dientro de barres verticales. Tamién pue escribir lline <?> rline direutamente na ventana Comandos.

Icon

Llinies dobles

Inxerta un marcador de posición dientro de barres verticales dobles. Tamién pue escribir ldline <?> rdline direutamente na ventana Comandos.

Icon

Paréntesis angulares

Inxerta un marcador de posición dientro de paréntesis angulares. Tamién pue escribir langle <?> rangle na ventana Comandos.

Icon

Paréntesis d'operador

Inxerta dos marcadores de posición dientro de paréntesis d'operador. Tamién pue escribir langle <?> mline <?> rangle na ventana Comandos.

Icon

Paréntesis d'agrupamientu

Inxerta paréntesis d'agrupamientu. Tamién pue escribir {<?>} na ventana Comandos.

Icon

Paréntesis (graduables)

Inxerta paréntesis curvos graduables con un llugar de colocación. Tamién pue escribir left(<?> right) na ventana Comandos.

Icon

Corchetes esquierdu y derechu

Inxerta corchetes escalables con llugares de colocación. Tamién pue escribir left[<?> right] na ventana Comandos. El tamañu de los paréntesis afaise automáticamente.

Icon

Corchetes dobles (graduables)

Inxerta corchetes dobles escalables con llugares de colocación. Tamién pue escribir left ldbracket <?> right rdbracket na ventana Comandos. El tamañu del paréntesis afaise automáticamente.

Braces (scalable) Icon

Llaves esquierda y derecha

Inxerta llaves graduables con un llugar de colocación. Tamién pue escribir left lbrace <?> right rbrace na ventana Comandos. El tamañu de les llaves afaise automáticamente.

Single vertical bars (scalable) Icon

Llinies simples (graduables)

Inxerta barres verticales simples graduables con un llugar de colocación. Tamién pue escribir left lline <?> right rline na ventana Comandos. El tamañu de los paréntesis afaise automáticamente.

Double vertical bars (scalable) Icon

"a" referir al comodín de la fórmula al qu'usté deseya asignar el formatu deseyáu. De xacíu va poder sustituyir esti caráuter por cualesquier otru.

Inxerta barres verticales dobles graduables con un llugar de colocación. Tamién pue escribir left ldline <?> right rdline na ventana Comandos. El tamañu de los paréntesis afaise automáticamente.

Angle brackets (scalable) Icon

Paréntesis angulares (escalables)

Inxerta paréntesis angulares escalables con un llugar de colocación. Tamién pue escribir left langle <?> right rangle na ventana Comandos. El tamañu de los paréntesis afaise automáticamente.

Operator brackets (scalable) Icon

Paréntesis d'operador (escalables)

Inxerta paréntesis escalables d'operador con llugares de colocación. Tamién pue escribir left langle <?> mline <?> right rangle na ventana Comandos. El tamañu del paréntesis afaise automáticamente.

Brace top (scalable) Icon

Llaves enriba (escalables)

Inxerta una llave escalable superior horizontal con llugares de colocación. Tamién pue escribir <?> overbrace <?> direutamente na ventana Comandos. El tamañu del paréntesis afaise automáticamente.

Brace bottom (scalable) Icon

Llaves embaxo (escalables)

Inxerta una llave escalable inferior horizontal con llugares de colocación. Tamién pue escribir <?> underbrace <?> direutamente na ventana Comandos.! El tamañu del paréntesis afaise automáticamente.

Pa inxertar paréntesis de múltiplu inferior, escriba lfloor<?>rfloor direutamente na ventana Comandos.

Pa inxertar paréntesis graduables de múltiplu cimeru, escriba lceil<?>rceil direutamente na ventana Comandos.

Pa inxertar paréntesis graduables de múltiplu inferior, escriba left lfloor<?>right rfloor direutamente na ventana Comandos.

Pa inxertar paréntesis graduables de múltiplu cimeru, escriba left lceil<?>right rceil direutamente na ventana Comandos.

Iconu de conseyu

Los paréntesis adquieren el so tamañu automáticamente cuando s'escribe left y right delantre del comandu de paréntesis; por exemplu, , left(a over b right). Tamién pue establecer el tamañu y espaciáu de los paréntesis escoyendo Formatu - Espaciu - Categoría - Paréntesis y especificando los porcentaxes que deseye. Escueya'l caxellu de verificación Dimensionar tolos paréntesis p'aplicar los cambeos a tolos paréntesis de la fórmula.

Tamién pue usase paréntesis individuales. Pa ello, escriba una barra oblicua inversa \ delantre del comandu. Por exemplu, cuando escribe \[, el corchete esquierdu apaez ensin el so contrapartida. Esto resulta preséu pa crear paréntesis inversos o intervalos. Namái los paréntesis non graduables puen usase individualmente. Pa modificar el tamañu, use'l comandu tamañu.

Exemplos de paréntesis individuales

Pa los paréntesis non escalaos:

a = \{ \( \[ b newline

{} + c \] \) \ }

For scaled brackets use none as the bracket name

a = left ( a over b right none newline

left none phantom {a over b} + c right )

Iconu de nota

The phantom statement ensures that the last bracket is the correct size.

Iconu d'alvertencia

Asegúrese de poner espacios (güecos) ente los elementos al escribilos direutamente na ventana Comandos. Esto asegura que se reconoza la estructura correuta.

La información sobre índices y esponentes, y tamién sobre escales, ayuda a estructurar les fórmules de forma eficaz. Si deseya más información alrodiu de los paréntesis, consulte Paréntesis y grupos.

Please support us!