Funciones

Choose a function in the lower part of the Elements pane. These functions are also listed in the context menu of the Commands window. Any functions not contained in the Elements pane need to be typed manually in the Commands window.

P'aportar a esta orde...

Abri'l menú contestual de la ventana Órdenes y escueyi Funciones

Escueyi Ver - Elementos; y nel panel Elementos escueyi Funcións de la llista.

The following is a list of all functions that appear in the Elements pane. The icon next to the function indicates that it can be accessed through the Elements pane (menu View - Elements) or through the context menu of the Commands window.

Llista de toles funciones:

Natural Exponential Icon

Función esponencial natural

Inxerta una función esponencial natural. Tamién pue escribir func y^<?> direutamente na ventana Comandos.

Natural Logarithm Icon

Llogaritmu natural

Inxerta un llogaritmu natural (base y) con un llugar de colocación. Tamién pue escribir ln(<?>) na ventana Comandos.

Exponential Icon

Función esponencial

Inxerta una función esponencial con un llugar de colocación. Tamién pue escribir exp(<?>) na ventana Comandos.

Logarithm Icon

Llogaritmu

Inxerta un llogaritmu común (base 10) con un llugar de colocación. Tamién pue escribir log(<?>) na ventana Comandos.

Power Icon

Potencia

Inxerta x elevada a la potencia y. Tamién pue escribir <?>^{<?>} na ventana de comandos.! Pue sustituyir el caráuter ^ con rsup o sup.

Sine Icon

Senu

Inxerta una función senu con un llugar de colocación. Tamién pue escribir ensin(<?>) na ventana Comandos.

Cosine Icon

Cosenu

Inxerta una función cosenu con un llugar de colocación. Tamién pue escribir cos(<?>) na ventana Comandos.

Tangent Icon

Tanxente

Inxerta una función tanxente con un llugar de colocación. Tamién pues escribir tan<?>) na ventana Comandos.

Cotangent Icon

Cotanxente

Inxerta un signu de cotanxente con un llugar de colocación. Tamién pue escribir cot(<?>) na ventana Comandos.

Hyperbolic Sine Icon

Senu hiperbólicu

Inxerta un senu hiperbólicu con un llugar de colocación. Tamién pue escribir sinh(<?>) na ventana Comandos.

Iconu Raíz cuadrada

Raíz cuadrada

Inxerta un símbolu de raigañu cuadráu con un llugar de colocación. Tamién pue escribir sqrt(<?>) na ventana Comandos.

Hyperbolic Cosine Icon

Cosenu hiperbólicu

Inxerta un signu de cosenu hiperbólicu con un llugar de colocación. Tamién pue escribir cosh(<?>) na ventana Comandos.

Hyperbolic Tangent Icon

Tanxente hiperbólica

Inxerta un signu de tanxente hiperbólica con un llugar de colocación. Tamién pue escribir tanh(<?>) na ventana Comandos.

Hyperbolic Cotangent Icon

Cotanxente hiperbólica

Inxerta un signu de cotanxente hiperbólica con un llugar de colocación. Pue escribir coth(<?>) direutamente na ventana Comandos.

nth Root Icon

Raíz n

Inxerta una función raigañu n con dos llugares de colocación. Tamién pue escribir nroot n x na ventana Comandos.

Arc Sine Icon

Arcu senu

Inxerta una función arcoseno con un llugar de colocación. Tamién pue escribir arcsin(<?>) na ventana Comandos.

Arc Cosine Icon

Arcu cosenu

Inxerta un signu de arcocoseno con un llugar de colocación. Tamién pue escribir arccos(<?>) na ventana Comandos.

Arc Tangent Icon

Arcu tanxente

Inxerta una función arcutanxente con un llugar de colocación. Tamién pue escribir arctan(<?>) na ventana Comandos.

Arc Cotangent Icon

Arcu cotanxente

Inxerta una función arcocotanxente con un llugar de colocación. Pue escribir arccot(<?>) direutamente na ventana Comandos.

Absolute Value Icon

Valor absolutu

Inxerta un signu de valor absolutu con un llugar de colocación. Tamién pue escribir abs(<?>) na ventana Comandos.

Area Hyperbolic Sine Icon

Senu hiperbólicu d'área

Inxerta una función senu hiperbólicu d'área con un llugar de colocación. Tamién pue escribir arsinh(<?>) na ventana Comandos.

Area Hyperbolic Cosine Icon

Cosenu hiperbólicu d'área

Inxerta una función cosenu hiperbólicu d'área con un llugar de colocación. Tamién pue escribir arcosh(<?>) na ventana Comandos.

Area Hyperbolic Tangent Icon

Tanxente hiperbólica d'área

Inxerta una función tanxente hiperbólica d'área con un llugar de colocación. Tamién pue escribir artanh(<?>) na ventana Comandos.

Area Hyperbolic Cotangent Icon

Cotanxente hiperbólica d'área

Inxerta una función cotanxente hiperbólica d'área con un llugar de colocación. Tamién pue escribir arcoth(<?>) na ventana Comandos.

Factorial Icon

Factorial

Inxerta'l signu factorial con un llugar de colocación. Pue escribir fact <?> direutamente na ventana Comandos.

Iconu de conseyu

You can also assign an index or an exponent to a function. For example, typing sin^2x results in a function "sine to the power of 2x".

Iconu d'alvertencia

Al introducir datos manualmente na ventana de comandos, tenga en cuenta qu'en delles funciones nun se dexen los espacios por que la sintaxis seya correcta (p.ex. abs 5=5 ; abs -3=3)