Calcular

Define la configuración de cálculu de les fueyes de cálculu. Define'l comportamientu de les fueyes de cálculu con referencies iterativa, la configuración de fecha y les posiciones decimales, y especifica si tienen de tenese en cuenta les mayúscules y minúscules al guetar nes fueyes.

P'aportar a esta orde...

Open a spreadsheet document, choose - LibreOffice Calc - Calculate.

Referencies iteratives

Nesta seición va poder delimitar el númberu de ciclos d'aproximamientu que se lleva a cabu mientres los cálculos iterativos. Coles mesmes, va poder especificar el grau de precisión de la resultancia.

Iteraciones

Especifica si les fórmules con referencies iteratives (fórmules que se repiten hasta que'l problema queda resueltu) calcúlense dempués d'un númberu de repeticiones específicu. Si nun s'escueye'l caxellu Iteraciones, cualquier referencia iterativa na tabla va provocar un mensaxe de fallu.

Exemplu: Calcular el costo d'un elementu ensin l'impuestu al valor agregáu.

1. Escriba'l testu 'Aprecio de vienta' na caxella A5, 'Netu' na caxella A6 y 'IVA' na caxella A7.

2. Escriba agora un preciu de vienta (por exemplu, 100) na caxella B5. El preciu netu tien d'amosase na caxella B6 y el IVA na caxella B7.

3. Como sabe, el IVA calcúlase como '15% del preciu netu' y llégase al preciu netu deduciendo'l IVA del preciu de vienta. Escriba la fórmula =B5-B7 en B6 pa calcular el preciu netu y la fórmula =B6*0.15 na caxella B7 pa calcular el IVA.

4. Active les iteraciones pa calcular les fórmules correchamente; en casu contrariu, na barra d'estáu va amosase l'erru 'Referencia circular'.

A

B

5

PV

100

6

Netu

=B5-B7

7

IVA

=B6*0.15

Pasos

Establez el máximu de ciclos de iteración.

Alteración mínima

Determina la diferencia ente dos resultaos de pasos iterativos. Si la resultancia de la iteración ye inferior al valor mínimu de cambéu, entós la iteración va detenese.

Fecha

Escueya la fecha inicial pa la conversión interna de feches a númberos.

warning

Microsoft Excel wrongly assumes year 1900 to be a leap year and considers the inexistent day of 1900-02-29 as valid in date calculations. Dates prior to 1900-03-01 are therefore different in Excel and Calc.

30.12.1899 (Predetermináu)

Establez el día 30/12/1899 como día cero.

01/01/1900 (StarCalc 1.0)

Establez el día 1/1/1900 como día cero. Utilice esta configuración pa fueyes de cálculu de StarCalc 1.0 que contengan entraes de fecha.

01.01.1904

Establez el día 1/1/1904 como día cero. Utilice esta configuración pa fueyes de cálculu importaes nun formatu esternu.

Mayúscules/minúscules

Especifica si tien d'estremase ente mayúscules y minúscules al comparar el conteníu de les caxelles.

Exemplu: Escriba'l testu 'Prueba' na caxella A1 y el testu 'prueba' en B1. Escriba la fórmula "=A1=B1" na caxella C1. Si marcóse'l cuadru Estremar ente mayúscules y minúscules, na caxella va apaecer FALSU; de lo contrario, va amosase VERDADERU.

note

La función de testu siempres tien en cuenta les mayúscules y minúscules, independientemente de la configuración d'esti diálogu.

warning

Disable case sensitivity for spreadsheets that need to be interoperable with Microsoft Excel.

Precisión como amosada

Especifica si los cálculos tienen d'efeutuase utilizando los valores arrondaos qu'apaecen na fueya. Los gráficos van amosar colos valores amosaos. Si la opción Precisión tal como s'amuesa nun ta activada, los númberos amosaos arredóndiense, pero internamente los cálculos efeutúense utilizando'l númberu non arrondáu.

Criterios de busca = y <> tienen de coincidir con caxelles completes

Especifica que los criterios de busca establecíos pa les funciones de base de datos de Calc tienen d'axustase a tol conteníu de la caxella de forma esacta. Si la opción Criterios de busca = y <> tienen de coincidir con caxelles completes ta activada, LibreOffice Calc pórtase esactamente igual que MS Excel al guetar caxelles nes funciones de bases de datos.

.* nel llugar siguiente:

Efeutu sobre la busca:

win

Alcuentra win, pero non win95, vos2win nin rewind

win.*

Alcuentra win y win95, pero non vos2win nin rewind

.*win

Alcuentra win y vos2win, pero non win95 nin rewind

win.*

Alcuentra win, win95, vos2win y rewind

Si nun ta escoyida la opción Los criterios de busca = y <> tienen de referise a caxelles completes el modelu de busca "win" pórtase como ".*win.*". Al guetar por aciu les funciones de base de datos de Calc, el modelu de busca pue tar en cualquier posición dientro de la caxella.

warning

Enable whole cell match for spreadsheets that need to be interoperable with Microsoft Excel.

Enable wildcards in formulas

Specifies that wildcards are enabled when searching and also for character string comparisons.

warning

Enable wildcards in formulas for spreadsheets that need to be interoperable with Microsoft Excel.

Habilitar espresiones regulares en fórmules

Specifies that regular expressions instead of simple wildcards are enabled when searching and also for character string comparisons.

warning

Do not enable regular expressions in formulas for spreadsheets that need to be interoperable with Microsoft Excel.

No wildcards or regular expressions in formulas

Specifies that only literal strings are used when searching and also for character string comparisons.

warning

Do not disable wildcards in formulas for spreadsheets that need to be interoperable with Microsoft Excel.

Guetar automáticamente etiquetes de fileres/columnes

Especifica que pue utilizase el testu de cualquier caxella como etiqueta pa la columna asitiada debaxo o la filera asitiada a la derecha del testu. El testu tien de constar de, siquier, una pallabra y nun tien de contener operadores.

Exemplu: la caxella Y5 contién el testu «Europa». Debaxo, na caxella Y6, atópase'l valor 100 y na caxella Y7 el valor 200. Si la opción Guetar automáticamente les etiquetes de fileres y columnes ta escoyida, pues escribir la fórmula siguiente na caxella A1: =SUMA(Europa).

Llimita los decimales pal formatu numbéricu xeneral

Pues conseñar el númberu máximu de decimales que s'amuesen de mou predetermináu nes caxelles con formatu numbéricu xeneral. Si esta opción nun ta activada, les caxelles con formatu numbéricu xeneral amuesen tantos decimales como permita l'anchor de la columna.

Decimales

Defines the number of decimals to be displayed for numbers with the General number format. The numbers are displayed as rounded numbers, but are not saved as rounded numbers.