Imprentar

Especifica parámetros d'impresión dientro d'un testu o documentu HTML.

P'aportar a esta orde...

Choose - LibreOffice Writer/LibreOffice Writer/Web - Print.

note

The print settings defined on this tab page apply to subsequent new documents, until you change the settings again. If you want to change the settings for the current print job only, use the File - Print dialog.

Conteníu

Especifica qué elementos del conteníu del documentu tienen d'imprimise.

Images and objects

Indica si tienen d'imprimise los gráficos que contién el documentu de testu.

Controles de formulariu

Indica si tienen d'imprimise los controles de formulariu del documentu de testu.

Páxina de fondu

Specifies whether to include colors and objects that are inserted to the background of the page (Format - Page Style - Background) in the printed document.

Print text in black

Especifica si'l testu tien d'imprimise siempres en negru.

Testu anubríu

Active esta opción pa imprentar el testu ocultu. El testu ocultu que s'imprime ye'l que foi formateáu como ocultu por aciu Formatu - Caráuter - Efeutos de Fonte Ocultu, y los campos de testu Testu ocultu y Párrafos ocultos.

Marcu de testu

Active esta opción pa imprentar los marcos de testu. Desactive la opción pa dexar los marcos de testu en blancu na copia impresa. Los Marcos de testu son campos.

Páxines

Define l'orde d'impresión de los documentos de LibreOffice Writer con delles páxines.

Páxines esquierdes (non disponible pa documentu HTML)

Especifica si tienen d'imprimise toles páxines esquierdes (numberación par) del documentu.

Páxines dereches (non disponible pa documentu HTML)

Especifica si tienen d'imprimise toles páxines dereches (numberación impar) del documentu.

Prospeutu

Escueya la opción Folletu pa imprentar el documentu en formatu de folletu. El formatu de folletu de LibreOffice Writer ye'l siguiente:

Si imprime un documentu en forma vertical nuna páxina apaisada, los llaos opuestos d'un folletu van imprimise unu xuntu al otru. Si la imprentadora pue imprentar a doble cara, pue crease un folletu completu a partir del documentu ensin tener qu'ordenar les páxines dempués. Si la imprentadora nun pue imprentar a doble cara, pue consiguise'l mesmu efeutu imprentando en primer llugar les páxines fronteres cola opción "Páxines fronteres / páxines dereches / páxines impares" marcada y, de siguío, volviendo inxertar la pila de papel na imprentadora ya imprentando les páxines traseres cola opción "Páxines traseres / páxines esquierdes / páxines pares" marcada.

Derecha a esquierda

Activa pa imprentar les páxines del folletu nel orde correutu pa una escritura de derecha a izquierda.

note

This control appears only if Complex text layout is set in - Languages and Locales - General.

Otros

Imprentar automáticamente páxines en blancu inxertaes

Si ta activáu, imprímense automáticamente les páxines en blancu que s'inxertaren. Ye la opción más recomendable pa imprentar a doble cara. Exemplu: L'estilu de párrafu de los capítulos d'un llibru siempres se define de forma qu'empiece en páxina impar. El capítulu anterior conclúi en páxina impar. LibreOffice inxerta una páxina en blancu con númberu de páxina par. Esta opción encargar d'establecer si imprímese o non dicha páxina par.

De la configuración de la imprentadora

N'imprentadores de delles bandexes, la opción "Bandexa según configuración d'imprentadora " especifica que la bandexa utilizada ye la indicada na configuración xeneral del sistema de la imprentadora.

Fax

Si tien instaláu un programa d'unviada de fax y deseya unviar direutamente un documentu, escueya'l dispositivu de fax deseyáu.