Editar Barra de puntos

The Edit Points Bar appears when you select a polygon object and click Edit Points.

Les funciones proporcionaes dexen editar los puntos d'una curva o d'un oxetu convertíu en curva. Dispon de los siguientes símbolos:

Editar puntos

Col símbolu Editar puntos activa y desactiva el Mou d'edición d'oxetos Bézier. Nesti mou ye posible escoyer puntos individuales del oxetu de dibuxu.

Icon Edit Points

Editar puntos

Mover puntos

Activa un mou nel que puen movese puntos. El punteru del mur amuesa un pequeñu cuadru baleru al posase sobre un puntu. Arrastre'l puntu a otru allugamientu. La curva a entrambos llaos del puntu sigue'l movimientu y la seición de la curva entendida ente los puntos siguientes camuda de forma.

Calque na curva ente dos puntos o na superficie d'una curva zarrada y tire, calteniendo calcáu'l botón del mur, pa mover tola curva ensin modificar la so forma.

Icon Move Points

Mover puntos

Inxertar puntos

Activa el mou d'inxertamientu. Esti mou dexa inxertar puntos. Tamién puen movese puntos, igual que nel mou de movimientu. Sicasí, si fai clic na curva qu'hai ente dos puntos y mueve un pocu'l mur mientres calca'l botón, va inxertar un nuevu puntu. El puntu ye un puntu nidiu y les llinies que lleven a los puntos de control son paraleles y caltiénense asina cuando se mueven.

Si deseya crear un puntu d'ángulu va deber primero definir un puntu llisu o simétricu que de siguío se convertirá nun puntu d'ángulu por aciu la función Definir ángulu.

Icon Insert Points

Inxertar puntos

Desaniciar puntos

Utilice l'iconu Desaniciar puntos pa desaniciar unu o dellos puntos escoyíos. Si quier escoyer dellos puntos, faiga clic nos puntos al empar que caltién calcada la tecla Mayús.

Escueya primero los puntos y calque depués esti símbolu. Tamién pue calcar la tecla (Supr) pa desaniciar los puntos.

Icon Delete Points

Desaniciar puntos

Estremar curva

L'iconu Estremar curva estrema una curva. Escueya'l puntu o puntos onde deseye estremar la curva y faiga clic nel iconu.

Icon Split Curve

Estremar curva

Tresformar en curva

Convierte una curva nuna llinia recta o viceversa. Si escueye un únicu puntu, va convertise'l fragmentu de curva asitiáu enantes del puntu. Si escueye dos puntos, va convertise'l fragmentu de curva asitiáu ente dambos. Si escueye más de dos puntos, cada vez que faiga clic nel iconu convertiráse un fragmentu distintu de la curva. Si ye necesariu, los puntos redondos convertir en puntos d'esquina y viceversa.

Si la parte de la curva ye recta, los puntos d'inflexón de les rectes van tener a lo más un puntu de control y nun van poder convertise de nuevu en puntos arrondaos, sacantes que convierta primero les rectes nuna curva.

Icon Convert to Curve

Tresformar en curva

Definir ángulu

Convierte'l puntu o los puntos escoyíos en puntos d'esquina. Los puntos d'esquina tienen dos puntos de control independientes que puen movese. Arriendes d'ello, una llinia curvada nun pasa de forma recta por un puntu d'esquina, sinón que forma una esquina.

Icon Corner Point

Definir ángulu

Anidiar transición

Convierte un puntu d'esquina o puntu simétricu nun puntu nidiu. Dambos puntos de control del puntu d'esquina tán alliniaos en paralelu y puen movese al empar. Los puntos de control puen tener un llargor distintu, lo cual dexa variar los graos de combadura.

Icon Smooth Transition

Anidiar transición

Transición simétrica

Esti iconu convierte un puntu d'esquina o un puntu llisu nun puntu simétricu. Dambos puntos de control del puntu d'esquina tán alliniaos en paralelu y tienen el mesmu llargor. Namái puen movese simultáneamente; la combadura ye la mesma en dambes direiciones.

Icon Symmetric Transition

Transición simétrica

Zarrar Bézier

Zarra una llinia o curva. Una llinia ciérrase coneutando'l postreru de los sos puntos col primeru, indicáu por aciu d'un cuadráu aumentáu.

Icon Close Bézier

Zarrar Bézier

Amenorgar puntos

Marca pa desaniciar el puntu actual o los puntos escoyíos. Esto asocede cuando'l puntu ta asitiáu nuna llinia recta. Esaníciase'l puntu cuando convierte una curva o un polígonu nuna llinia recta usando'l iconu Convertir en curva o camuda una curva col mur de mou que'l puntu quede nuna llinia recta. L'ángulu a partir del cual asocede un amenorgamientu de puntos

Icon Eliminate Points

Amenorgar puntos