Crear filtru XML

Crear un filtru XML pa LibreOffice

Cuando cree un filtru XML pa LibreOffice, tien de diseñar una fueya d'estilos XSLT que pueda convertir al formatu de ficheru XML de OpenDocument y dende ésti.

Iconu de conseyu

For more information about the OpenDocument XML format, go to https://www.openoffice.org/xml/.

Si deseyar, pue incluyir una plantía col filtru p'aplicar los estilos de LibreOffice a un documentu XML qu'importe.

Pa crear un filtru XML

1. Cree una fueya d'estilos de tresformamientu XSLT qu'asigne los elementos del formatu XML esternu a los elementos del formatu de ficheru XML de OpenDocument y de nuevu al formatu esternu.

2. Cree una plantía qu'asigne estilos de LibreOffice a elementos con formatu XML esternu al importar un ficheru nesti formatu a LibreOffice.

3. En LibreOffice, cree un documentu de testu y escueya Ferramientes - Configuración del filtru XML.

4. Faiga clic en Nuevu.

5. Nel diálogu Peñera XML, calca na llingüeta Xeneral y defini les propiedaes de la peñera.

1. Na ficha Tresformamientu, defina les propiedaes de tresformamientu pal filtru.

1. Calque Aceutar.

Pa probar un filtru XML

Pue llevar a cabu pruebes básiques nun filtru XML personalizáu en LibreOffice.

Iconu de nota

Estes pruebes nun modificar el documentu.

1. Crear o abrir un documentu de testu.

2. Escueya Ferramientes - Configuración del filtru XML.

3. Na llista de filtros, escueya'l filtru que quier probar y faiga clic en Probar los XSLT.

4. To test an Export filter, do one of the following in the Export area of the dialog:

1. To test an Import filter, click Browse in the Import area of the dialog, select a document, and click Open.

Please support us!