Inserting, Editing, Saving Bitmaps Images

Inxertar bitmap

Una imaxe de bitmap pue inxertase en documentos de LibreOffice Writer, LibreOffice Calc, LibreOffice Draw y LibreOffice Impress.

1. Choose Insert - Image.

2. Escoyer el ficheru. Nel cuadru Tipu de ficheru pue acutar la seleición a ciertos tipos de ficheros.

3. Faiga clic nel cuadru Enllaz si deseya un enllaz al ficheru orixinal.

Si'l caxellu de verificación Enllaz ta escoyida, la imaxe de bitmap va recargase cada vez que'l documentu actualícese o se cargue. Los pasos d'edición llevaos a cabu na copia local de la imaxe nel documentu vuelven aplicase y, de siguío, amuésase la imaxe.

Si'l caxellu de verificación Enllaz nun ta escoyida, va utilizase siempres la copia creada nel momentu d'inxertar la imaxe.

Pa encuallar gráficos que s'inxertaron primeramente como enllaces vaya a Editar - Enllaces y prima el botón Desenllazar.

4. Calque en Abrir pa inxertar la imaxe.

Editar bitmap

Iconos na barra d'Imaxe

When you select the bitmap image, the Image Bar offers you the tools for editing the image. Only a local copy is edited in the document, even if you have inserted an image as a link.

note

The Image Bar may look slightly different depending to the module you are using.

A number of filters are located on the Image Filter toolbar, which you can open with the icon on the Image Bar.

El ficheru de la imaxe orixinal nun se va camudar polos filtros. Los filtros aplicar a una imaxe namái dientro del documentu.

Dalgunos de los filtros abren un diálogu que pue usar pa escoyer, por exemplu, la intensidá del filtru. Munchos de los filtros puen ser aplicaos delles vegaes p'amontar l'efeutu de los filtros.

note

En LibreOffice Draw y LibreOffice Impress pue amestar testu ya imaxes, escoyer estos oxetos xuntu col bitmap, según esportar la seleición como una nueva imaxe bitmap.

The Image dialog

1. Fai clic derechu na imaxe y escueye Imaxe del submenú p'abrir el diálogu de propiedaes.

2. Camuda les propiedaes de la imaxe escoyíu y da clic en OK.

Guardar bitmap

Si deseyar guardar nun formatu como GIF, JPEG o TIFF, tien d'escoyer y esportar la imaxe de mapa de bits.

Pa esportar un mapa de bits en Draw o Impress:

1. Escueya la imaxe de bitmap. Tamién pue escoyer oxetos adicionales, como testu, por que se esporten cola imaxe calcando la tecla Mayús mientres escueye o calcando un marcu de seleición alredor de tolos oxetos.

2. Escueya Ficheru - Esportar. El diálogu Esportar ábrese.

El comandu Esportar escribe la imaxe con tolos efeutos de filtros aplicaos a un ficheru. El comandu Guardar imaxe como nel menú de contestu guarda la imaxe ensin efeutos de filtru si la imaxe inxertóse como una imaxe enllazada. Una imaxe enllastrada siempres se va guardar o va importar con filtros aplicaos a la imaxe.

3. Nel campu Formatu de ficheru escueya'l formatu de ficheru que deseye, como, por exemplu, GIF o JPEG.

4. Si namái deseya esportar los oxetos escoyíos, marque'l caxellu de verificación Seleición.

Si nun se marca Seleición, va esportase tola páxina del documentu.

5. Asigne un nome al ficheru y faiga clic en Esportar.

Pa esportar un mapa de bits en Writer: Dar clic derechu nel mapa de bits, y escoyer Guardar Gráficos. Va Apaecer el diálogu d'esportación de Gráficos. Ingresar un nome de ficheru y escoyer el tipu de ficheru.