Collaboración

En LibreOffice Writer, Impress, y Draw, solo un usuariu pue abrir cualquier documentu pa escribir. En Calc, munchos usuarios puen abrir la mesma fueya de cálculu pa escribir coles mesmes.

Collaboración en Calc

Compartir un documentu en LibreOffice Calc permite que dellos usuarios tengan accesu d'escritura simultaneu. Cada usuariu que quiera collaborar tien d'introducir un nome na llingüeta - LibreOffice - Datos del usuariu.

warning

Dellos comandos nun tán disponibles (atenuáu) cuando se produza'l cambéu o los documentos compartíos tán activaos. Pa una nueva fueya de cálculu usté nun pue aplicar o inxertar l'elementu atenuáu.

Crear un nueva fueya de cálculu

L'usuariu A crea un nuevu documentu de fueya de cálculu. Les siguientes condiciones puen aplicar:

El comandu Ferramientes - Documentu compartíos pue ser usáu pa camudar el mou del actual documentu de non compartíu a compartíu. Si deseya utilizar un documentu compartíu en mou ensin compartir, usté podría guardar el documentu compartíu usando otru nome o ruta. Esto crea una copia de la fueya de cálculu que nun se comparte.

Abrir una fueya de cálculu

L'usuariu A abre un documentu de fueya de cálculu. Les siguientes condiciones puen aplicar:

Guardar un documentu de fueya de cálculu compartida

L'usuariu A guarda un documentu compartíu. Les siguientes condiciones puen aplicar:

Cuando un usuariu guarda exitosamente una fueya de cálculu compartida, el documentu va ser recargáu dempués de da-y al comandu guardar, de mou que la fueya de cálculu amuese la última versión de tolos cambeos que fueron guardaos por tolos usuarios. Un mensaxe amuesa que "los cambeos esternos añediéronse" cuando otru usuariu fixo cambeos en dalgunos de los conteníos.

Collaboración en Writer, Impress, y Draw

Pa tolos módulos de Writer, Impress, Draw y Calc cuando'l documentu compartíu nun ta habilitáu, un bloquéu de ficheru ye posible. Esti bloquéu de ficheru esta habilitáu inclusive cuando l'accesu al mesmu documentu facer dende distintos sistemes operativos:

L'usuariu A abre un documentu. Les siguientes condiciones puen aplicar:

Permisos d'accesu pa los usuarios y compartir documentos

Tienen De cumplise delles condiciones en sistemes operativos con xestión de permisos d'usuarios.

warning

L'accesu d'escritura tamién dexa qu'otros usuarios, accidental o deliberadamente, borren o modifiquen un ficheru.

Please support us!