Navegador d'informes

Pue abrir la ventana del Navegador d'Informes Xenerador d'Informes escoyendo Ver - Navegador d'Informes.

El Navegador d'informes amuesa la estructura del informe. Use'l Navegador d'informes pa inxertar funciones dientro del informe.

Prima clic nuna entrada del Navegador d'Informes. L'oxetu correspondiente o área escoyida na vista del Xenerador d'Informes. Clic derechu nuna entrada p'abrir el menú contestual.

Pa introducir funciones nel informe

Nel menú contestual del Navegador d'Informes, pue ver los mesmos comandos que nel Xenerador d'Informes, y comandos adicionales pa crear una nueves funciónes o pa desaniciar.

Functions can be entered using a syntax as specified by the OpenFormula proposal.

See Wiki page about Base for some more help regarding the functions in a report.

Calcular un total pa cada veceru

1. Abrir el Navegador d'Informes

2. Abra la entrada de Grupos y el grupu pal cual quier calcular el costo.

El grupu tien una entrada subordinada llamada funciones.

3. Abra'l menú contestual (clic col botón derechu) na entrada de funciones, escueya crear una nueva función, y escuéyala.

Nel visor de propiedaes va ver la función.

4. Camude'l nome por exemplu por CalcCosto, y la fórmula por [CalcCosto] + [ingrese'l nome de la so columna de costos].

5. Como valor inicial ingrese 0.

6. Yá pue inxertar un campu de testu y enllazalo con [CalcCosto] (apaez na llista de campos de datos).

Quiciabes tenga d'establecer el valor inicial del campu como [campu].

Si hai campos en blancu na columna costo, utilice la siguiente fórmula pa trocar el conteníu de los campos en blancu per cero:

[CostoTotal] + IF(ISBLANK([campu]);0;[campu])