Valores xeneraos

Especifica les opciones de los valores xeneraos automáticamente pa los nuevos rexistros de datos.

La disponibilidad de los siguientes controles depende del tipu de base de datos:

Recuperar los valores xeneraos

Dexa a LibreOffice almitir campos de datos de medría automática pal orixe de datos ODBC o JDBC actual. Escueya esta opción si nun s'almite la función de medría automática na capa SDBCX de la base de datos. La opción de medría automática sueli tar escoyida pal campu de clave principal.

Instrucción de medría automática

Escriba una espresión SQL qu'indique al orixe de datos qu'amonte automáticamente el campu de datos de tipu Enteru especificáu. Por exemplu, la siguiente instrucción MySQL utiliza la instrucción AUTU_INCREMENT p'aumentar el campu "díi" cada vez que la instrucción crea un campu de datos:

CREATE TABLE "tabla1" ("díi" INTEGER AUTU_INCREMENT)

Pa esti exemplu, tien d'especificar AUTU_INCREMENT nel cuadru Instrucción de medría automática.

Consulta de los valores xeneraos

Escriba una instrucción SQL que devuelva l'últimu valor de medría automática pal campu de datos de la clave principal. Por exemplu:

SELECT LAST_INSERT_D();