Configuración especial

Especifica el mou de trabayar con datos nuna base de datos.

P'aportar a esti comandu...

Na ventana d'una base de datos, escueya Editar - Base de datos - Propiedá avanzaes

La disponibilidad de los siguientes controles depende del tipu de base de datos:

Utilizar les restricciones del nome SQL92

Namái almite los caráuteres que cumplen la convención de asignación de nomes SQL92 nun nome d'un orixe de datos. El restu de caráuteres refúguense. Los nomes tienen d'empezar por una lletra minúscula, una lletra mayúscula o un caráuter de sorrayáu (_). Los caráuteres restantes puen ser lletres ASCII, númberos y caráuteres de sorrayáu.

Usa la pallabra acutada AS enantes de los alies de nome de tabla

Delles bases de datos usen la pallabra "AS" ente un nome y el so alies, ente qu'otres usen un espaciu en blancu. Habilite esta opción pa poner AS enantes del alies.

Finar les llinies de testu con CR + LF

Escoyer la opción d'usar el par de códigu CR + LF pa finar cada llinia de testu (preferíu pa sistemes operativos DOS y Windows).

Amestar alies de tabla n'instrucciones SELECT

Amiesta l'alies del nome de tabla n'instrucciones SELECT.

Usar sintaxis d'unión esterna '{OJ }'

Usar secuencies d'escape pa uniones esternes. La sintaxis d'esta secuencia d'escape ye {oj outer-join}

Exemplu:

select Article.* from {oj item LEFT OUTER JOIN orders ON item.non=orders.ANR}

Inorar los privilexos del controlador de la base de datos

Ignora los privilexos d'accesu qu'apurre'l controlador de la base de datos.

¿Sustituyir parámetros con nome por ?

Troca los parámetros con nome d'un orixe de datos por un signu d'interrogación (?).

Amosar les columnes de versión (si tán disponibles)

Delles bases de datos asignen númberos de versión a los campos pa supervisar los cambeos nos rexistros. El númberu de versión d'un campu amontar n'unu cada vez que se modificar el so conteníu. Amuesa'l númberu de versión internu del rexistru na tabla de la base de datos.

Usar nome de catálogu n'instrucciones SELECT

Usa l'actual orixe de datos del catálogu. Esta opción ye util cuando l'orixe de datos ODBC ye un sirvidor de base de datos. Nun escueya esta opción si l'orixe de datos ODBC ye un controlador dBASE.

Usar nome d'esquema n'instrucciones SELECT

Dexa utilizar el nome d'esquema n'instrucciones SELECT.

Crear índiz con instrucciones ASC o DESC

Crea un índiz con instrucciones ASC o DESC.

Comparanza de valores booleanos

Escueya'l tipu de comparanza booleana que deseye utilizar.

Verificación de datos entrada en formes pa campos requeríos

Cuando entra un nuevu rexistru o anovar un rexistru esistente nun formulariu, y dexa un campu vacíu que ta amestáu a una columna d'una base de datos lo cual rique entrada, entós vera un mensaxe quexando del campu vacío.

Si esti caxellu de control nun ta activáu, entós les formes na base de datos corriente nun va ser verificáu pa los campos requeríos.

El caxellu de control esta disponible pa tolos tipos de fontes de datos los cualos soporta accesu d'escribir a los sos datos. El caxellu de control nun esiste pa fueyes de cálculos, testu, csv, y los varios llibros de direiciones de lleer solamente.

Ignora la informacion del campu de moneda

Solo pa conexones de Oracle JDBC. Cuando ta activa especifícase que nun trate nenguna columna como campu de moneda. El tipu de campu que torna ye ignoráu pol driver de la base de datos.

Utilice lliterales de fecha/hora conformes a ODBC

Use los lliterales de data y tiempu que seyan conformes al estándar ODBC.

Sofita llave primaria

Active p'anular la heurística de Base usada pa deteutar si'l bancu de datos sofita claves primaries.

Al coneutar a una base de datos usando una API xenérica como ODBC, JDBC, o ADO, Base aplica heurístiques pa determinar si esa base de datos sofita claves primaries. Denguna d'eses APIs tien sofitu dedicáu pa guetar esa información.

A vegaes, la heurística falla. Esta caxa de trés estaos ta configurada por defeutu n'estáu indetermináu, lo que significa "aplicar heurística". Si la caxa ta activada, asúmese'l sofitu a la clave primaria. Si ta desactivada nun va asumise sofitu a denguna clave primaria.

Decátese de qu'esta opción ye namái p'anular la heurística. Si activa la caxa pa una base de datos que nun tien sofitu pa clave primaria, verá dalgunos fallos.