Tipu de gráficu XY (espardíu)

Na primer páxina del Asistente pa gráfiques pues escoyer un tipu de gráfica.

P'aportar a esta orde...

Choose Insert - Chart...

Icon

Insert Chart

XY (Dispersión)

Un gráficu XY na so forma básica basar nuna serie de datos consistentes d'un nome, una llista de valores -x, y una llista de los valores -y. Cada par de valor (x|y) amuésase como un puntu nun sistema de coordenaes. El nome de la serie de datos ye acomuñáu colos valores -y y amuésase na lleenda.

Escoyer un gráficu XY pa les siguientes xeres d'exemplu:

1. escala la exa-x

2. xenera'l parametro de la curva, por exemplu una esprial

3. dibuxar el gráficu d'una función

4. esquiza l'asociación estadística de la variable cuantitativa

El so gráficu XY pue tener más d'una serie de datos.

Variantes de gráficu XY

Pues escoyer una diagrama XY na primer páxina del Asistente pa gráficos, o escoyendo Formatu - Gráficu pa pasar a mou d'edición.

The chart is created with default settings. After the chart is finished, you can edit its properties to change the appearance. Line styles and icons can be changed on the Line tab page of the data series properties dialog.

Dar doble clic en cualquier puntu de datos p'abrir el diálogu Series de datos. Nesti diálogu, pue camudase munches propiedaes de les series de datos.

Pa gráficos en 2D, pue escoyese Inxertar - Barres de fallu Y p'habilitar la visualización de les barres de fallu.

Pues amosar les llinies de valores permedios y les curves de regresión usando les órdenes del menú Inxertar.

Solo puntos

Cada puntu de datos amosar con un iconu. LibreOffice usa iconos predeterminaos con distintes formes y colores pa cada serie de datos. El colores predeterminaos establecer en - Gráficos - Colores predeterminaos.

Solo llinies

Esta variante dibuxa llinies rectes dende un puntu de datos al próximu. Los puntos de datos nun son amosaos como iconos.

L'orde de dibuxu ye'l mesmu que l'orde na serie de datos. Marca Ordenar per valores X pa dibuxar les llinies nel orde de los valores de x. Esti orde aplícase namái al gráficu, non a los datos na tabla.

Llinies y puntos

Esta variantes amuesen los puntos y llinies simultaneamente.

Llinies 3D

Les llinies son amosaes como cintes. Los puntos de datos nun se visualicen como iconos. Una vegada termináu'l gráficu escueye Vista 3D p'afitar les propiedaes como llume y ángulu de vista.

Llinies nidios

Escueya Donda nel desplegable Tipu de llinia pa dibuxar curves en llugar de segmentos de llinia rectos.

Has clic en Propiedaes pa configurar los detalles pa les curves.

Spline cúbica interpola los sos puntos con polinomios de grau 3. Les transiciones ente les partes polinómicas son nidies, teniendo la mesma pindia y combadura.

La resolución determina cuántos segmentos de llinia hai y calcula cómo dibuxar una pieza de polinomiu ente dos puntos de datos. Pues ver el puntu entemediu si calques en cualquier puntu de datos.

B-Spline usa una curva B-spline paramétrica, con interpolación. Estes curva constrúin pieza por pieza por aciu polinomios. La opción Grau de los polinomios establez el grau d'estos polinomios.

Llinies escalonaes

Escueya Escalonada nel desplegable Tipu de llinia pa dibuxar llinies con escalones de puntu a puntu en llugar de segmentos de llinia rectos.

Has clic en Propiedaes pa configurar los detalles pa les curves.

Hai 4 tipos distintos d'escalonáu: