Vista 3D

Na primer páxina del Asistente pa gráficos o nel menú de contestu onde pue escoyer el tipu de gráficu.

P'aportar a esta orde...

Choose Insert - Chart...

Icon

Insert Chart

Press Shift+F1 and point to a control to learn more about that control.

La vista previa del gráficu respuende a la nueva configuración qu'usté introdució nel diálogu.

P'afitar la perspectiva, apariencia y llume d'un gráficu 3D pue escoyer Formatu - Vista 3D.

Perspectiva

Afite tolos ángulos a 0 pa una vista frontera del gráficu. Los gráficos de círculu y los gráficos d'aníos amuésense como círculos.

Cola opción Exes d'ángulu derechu habilitada, pue rotar el conteníu del gráficu namái na direición de la exa X y Y, esto ye, paralelu a los bordes del gráficu.

Un valor x de 90, con Y y Z fitu a 0, apurre una vista cimera del gráficu. Con X fitu a -90, vese'l gráficu dende un planu inferior.

Les rotaciones aplicar nel orde primeru X, depués Y, a lo último, Z.

Cuando l'avisiegu ta habilitáu y se rote el gráficu, les lluces se rotarán como si tuvieren afitaes al gráficu.

Iconu de nota

La rotación de les exes rellaciónase siempres a la páxina, non a les exes del gráficu. Esto ye distintu dende cualesquier otru programa de gráficos.

Escueya'l caxellu de verificación perspectiva pa ver el gráficu nel centru de la perspectiva como al traviés d'una lente de cámara en cuenta de utilizar una proyección paralela.

Afite'l llargor del focu col botón de seleición. El 100% brínda-y una vista perspectiva onde la metá d'un borde alloñáu nel gráficu vese aprosimao tan grande como un borde cercanu.

Iconu de nota

Vieyes versiones de LibreOffice nun puen amosar el porcentaxe de perspectiva del mesmu mou que la versión actual.

Apariencia

Al escoyer un esquema, los caxellos de verificación y l'orixe de lluz establecer en consecuencia.

Llume

Set the light sources for the 3D view.