Inxertar datos esternos en tabla

Por aciu el filtru d'importación Consulta de páxina Web (LibreOffice Calc), pue inxertar tables de documentu HTML nuna fueya de cálculu de Calc.

Pue utilizase el mesmu métodu pa inxertar árees con nome dende una fueya de cálculu de Calc o de Microsoft Excel.

Esisten los siguientes métodos d'inxertamientu:

Insertamientu por aciu diálogu

1. Asitie'l cursor de caxelles na caxella na que deseya inxertar el conteníu nuevo.

2. Choose Sheet - External Links. This opens the External Data dialog.

3. Especifique la URL del documentu HTML o'l nome de la fueya de cálculu. Calque Entrar cuando fine.! Faiga clic nel botón ... p'abrir un diálogu de seleición de ficheros.

4. Nel cuadru grande de llista del diálogu, escueya les árees o tables con nome que deseye inxertar.

5. Pue especificar que les árees o tables actualícense cada n segundos.

El filtru d'importación pue crear nomes pa árees de caxelles sobre la marcha. Caltiense'l máximu formatu posible, pero'l filtru torga explícitamente la carga d'imaxes.

Insertamientu por aciu el Navegador

1. Abra dos documentos: la fueya de cálculu de LibreOffice Calc na que deseya inxertar los datos esternos (documentu destín) y el documentu del que procedan los datos esternos (documentu fonte).

2. Abra'l Navegador nel documentu destín.

3. Escueya nel campu combinao inferior del Navegador el documentu fonte. El Navegador va amosar agora los nomes d'árees conteníos nel documentu fonte y les árees de bases de datos, esto ye, les tables.

4. In the Navigator select the Insert as link drag mode Icon.

5. Arrastre los datos esternos que deseye del Navegador al documentu de destín.

Si cargó un documentu HTML col filtru Consulta de páxina web como documentu fonte, va atopar nel Navegador les tables llamaes "HTML_table1", "HTML_table2", etc. amás de dos nomes d'área creaos:

Edición de los datos esternos

Please support us!