Caxelles con formatu de moneda

In LibreOffice Calc you can give numbers any currency format. When you click the Currency icon Icon in the Formatting bar to format a number, the cell is given the default currency format set under - Languages and Locales - General.

Iconu de nota

L'intercambiu de documentos de LibreOffice Calc pue inducir a confusión si un usuariu con un formatu de moneda predetermináu distintu carga'l so documentu de LibreOffice Calc.

En LibreOffice Calc pue establecese qu'un númberu formateáu como "1,234.50 €" siga representando euros n'otru país y nun se convierta en dólares.

Nel diálogu Formatu de caxelles (llingüeta Formatu - Caxelles - Númberos) puen modificase dos parámetros de país del formatu de moneda. Nel cuadru combináu Idioma, escueyi l'axuste básicu pa separadores de decimales y de millares. Nel cuadru de llista Formatu, pues escoyer el símbolu de moneda y la so posición.

1. Por exemplu, si la llingua ta configurada como"Predeterminada" y utiliza la configuración rexonal d'alemán, el formatu de moneda va ser "1.234,00 €". Poro, el puntu usa enantes de los díxitos de los millares y la coma, enantes de les posiciones decimales. Si escueye'l formatu de moneda subordinada "$ Inglés (EE. UU.)" nel cuadru de llista Formatu, va recibir el siguiente formatu: "$ 1.234,00". Como pue ver, los separadores nun camudaron. Namái se camudó y convirtió el símbolu de moneda, pero'l formatu soxacente de la notación caltener na configuración rexonal local.

2. Si, en Llingua, conviertes les caxelles a «Inglés (EE. UU.)», tamién se va tresferir la configuración rexonal d'inglés y el formatu de moneda predetermináu va ser «$ 1,234.00».