URL de referencia

Por exemplu, si atopa una páxina d'Internet con información sobre los tipos de cambeos aplicables en caxelles de fueya de cálculu, pue cargar la páxina en LibreOffice Calc utilizando'l procedimientu siguiente:

1. Coloque'l cursor, nun documentu de LibreOffice Calc, na caxella a partir de la cual débanse inxertar los datos esternos.

2. Choose Sheet - External Links. The External Data dialog appears.

3. Escriba la direición URL del documentu o páxina web nel cuadru de diálogu. La direición URL tien de tener el formatu: http://www.my-bank.com/table.html. La direición URL pa los ficheros de rede d'área local o locales ye la ruta que se ve nel cuadru de diálogu Ficheru - Abrir.

LibreOffice carga la páxina web o el ficheru nel "segundu planu", esto ye, ensin amosalo. Nel cuadru de llista grande del cuadru de diálogu Datos esternos, pue ver el nome de toles fueyes o árees con nome que pue escoyer.

4. Escueya una o más fueyes o árees con nome. Tamién pue activar la función d'anovación automática cada "n" segundos y faer clic en Aceutar.

El conteníu va inxertase como enllaz nel documentu de LibreOffice Calc.

5. Guarde la fueya de cálculu. Cuando la vuelva a abrir, LibreOffice Calc va anovar el conteníu de les caxelles enllazaes tres una entruga de confirmación.

6. En - LibreOffice Calc - Xeneral pue escoyer realizar l'anovación al abrir el documentu en forma automática, bien siempres, a pidimientu o nunca. L'anovación pue empecipiase de forma manual nel diálogu accesible en Editar - Enllaces.