Berbesos definíos pol usuariu en caxelles

Pue aplicar a les caxelles escoyíes distintes clases de llinies.

1. Esbilla una caxella o un bloque de caxelles.

2. Escueyi Formatu - Caxelles.

3. Nel diálogu, calca na llingüeta Berbesos.

4. Una vegada escoyíes les opciones pa los berbesos, calca n'Aceutar p'aplicales.

Les opciones del área Disposición de llinies puen usase p'aplicar dellos estilos de borde.

Escoyeta de caxelles

L'aspeutu del área camuda en función de les caxelles que s'escueyan.

Esbilla

Área de disposición de llinies

Una caxella

berbesos con una caxella esbillada

Caxelles nuna columna

bordes con una columna escoyida

Caxelles nuna filera

bordes con una filera escoyida

Caxelles nun bloque de 2x2 o más

bordes con un bloque escoyíu

Axustes predeterminaos

Faiga clic n'unu de los iconos Predetermináu p'axustar o restablecer dellos bordes.

Exemplos

Escueyi un bloque de 8 × 8 caxelles, aprosimao, y escueyi Formatu - Caxelles - Berbesos.

filera de símbolos predeterminaos de fichar Cantos

A partir d'equí, prosiga pa comprobar les llinies qu'establecen o quiten los demás iconos.

Configuración definida pol usuariu

Nel área definida pol usuariu, pue faer clic pa establecer o quitar llinies determinaes. La vista previa amuesa les llinies en tres estado.

P'alternar ente los trés, faiga clic repetidamente nun estremu o una esquina.

Tipos de llinia

Imaxe

Significáu

Llinia negra

llinia continua pa borde definíu pol usuariu

La llinia negra establez la llinia correspondiente de les caxelles escoyíes. La llinia amuésase discontinua si escueye l'estilu de llinia de 0,05 pt. Amuésense llinies dobles al escoyer un estilu de llinia doble.

Llinia gris

llinia gris pa borde definíu pol usuariu

Cuando nun se va camudar la llinia correspondiente a les caxelles escoyíes, amuésase una llinia gris. Nesta posición nun s'amiesta nin quita nenguna llinia.

Llinia blanca

llinia blanca pa borde definíu pol usuariu

Cuando se va a quitar la llinia correspondiente a les caxelles escoyíes, amuésase una llinia blanca.

Exemplos

Esbilla una caxella y escueyi Formatu - Caxelles - Berbesos.

Faiga clic nel estremu inferior pa definir como borde inferior una llinia bien fina. Les demás llinies van quitar de la caxella.

definición de borde inferior con una llinia fina

Escueya un estilu de llinia más gruesa y faiga clic nel estremu inferior. D'esta forma, la llinia más gruesa convertir nun borde inferior.

definición de borde inferior con una llinia gruesa

Faiga clic nel segundu iconu Predetermináu de la esquierda pa establecer los cuatro bordes. De siguío, faiga clic sucesivamente nel estremu inferior hasta que s'amuese una llinia blanca. Esta aición quita'l borde inferior.

supresión del borde inferior

Puen combinase distintos tipos y estilos de llinia. Na última imaxe ilústrase la forma d'establecer bordes esteriores con llinies grueses (les llinies negres grueses) ensin modificar les llinies en diagonal (llinies grises) qu'hai dientro de la caxella.

exemplu complexu de bordes de caxella