Funciones estadístiques, quinta parte

AÑU

Calculates the skewness of a distribution using the population of a random variable.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.1 de LibreOffice.

Sintaxis

SKEWP(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

The parameters should specify at least three values.

note

This function is part of the Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) standard Version 1.2. (ISO/IEC 26300:2-2015)

Exemplos

SKEWP(2;3;1;6;8;5) returns 0.2828158928

SKEWP(A1:A6) returns 0.2828158928, when the range A1:A6 contains {2;3;1;6;8;5}

SKEWP(Number1; Number2) always returns zero, if Number1 and Number2 results in two numbers.

SKEWP(Number1) returns Err:502 (Invalid argument) if Number1 results in one number, because SKEWP cannot be calculated with one value.

ERRU.TÍPICU.XY

Calcula l'erru típicu de los valores Y calculaos pa tolos valores X de la regresión.

Sintaxis

ERRU.TÍPICU.XY(DatosY; DatosX)

DatosY ye una matriz o tabla de datos Y.

DatosX ye una matriz o tabla de datos X.

Exemplu

=ERRU.TÍPICU.XY(A1:A50;B1:B50)

DISTR.T.INV

Calcula l'inversu de la distribución t.

Sintaxis

DISTR.T.INV(Númberu; GradosdeLibertad)

Númberu ye la probabilidá acomuñada cola distribución t de dos coles.

GradosdeLibertad ye'l númberu de graos de llibertá de la distribución t.

Exemplu

=DISTR.T.INV(0,1;6) devuelve 1,94.

DISTR.T.INV

Calcula l'inversu de la distribución t.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.3 de LibreOffice.

Sintaxis

DISTR.T.INV(Númberu; GradosdeLibertad)

Númberu ye la probabilidá acomuñada cola distribución t de dos coles.

GradosdeLibertad ye'l númberu de graos de llibertá de la distribución t.

Exemplu

=DISTR.T.INV(0,1;6) devuelve 1,94.

DESVESTP

Calcula la esviación estándar a partir de la población total.

Sintaxis

STDEVP(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

Exemplu

=DESVESTP(A1:A50) calcula la esviación estándar de los datos referenciaos.

DESVESTP

Calcula la esviación estándar a partir de la población total.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.2 de LibreOffice.

Sintaxis

STDEV.P(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

Exemplu

=DESVESTP(A1:A50) calcula la esviación estándar de los datos referenciaos.

DESVESTP

Calcula la esviación estándar a partir de la población total.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.2 de LibreOffice.

Sintaxis

STDEV.S(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

The parameters should specify at least two values.

Exemplu

=DESVESTP(A1:A50) calcula la esviación estándar de los datos referenciaos.

DESVESTPA

Calcula la esviación estándar a partir de la población total.

Sintaxis

STDEVPA(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

Text has the value 0.

Exemplu

=DESVESTPA(A1:A50) calcula la esviación estándar de los datos referenciaos.

DISTR.NORM.ESTAND

Calcula la función de distribución normal predeterminada acumulativa. La distribución tien una media de cero y una esviación estándar d'unu.

Ye GAUSS(x)=NORMSDIST(x)-0.5

Sintaxis

DISTR.NORM.ESTAND(z)

Númberu ye'l valor sobre'l cual calcúlase la distribución acumulativa normal estándar.

Exemplu

=DISTR.NORM.ESTAND(1) devuelve 0,84. La área per debaxo de la curva de distribución normal estándar a la izquierda del valor X 1 ye'l 84% del área total.

DISTR.NORM.ESTAND

Calcula la función de distribución normal predeterminada acumulativa. La distribución tien una media de cero y una esviación estándar d'unu.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.3 de LibreOffice.

Sintaxis

NORM.S.DIST(Number; Cumulative)

Númberu ye'l valor sobre'l cual calcúlase la distribución acumulativa normal estándar.

Acumulativa (opcional): 0 o Falsu calcula la función de densidá de probabilidá. Otros valores o Verdaderu o omitíu calcula la función de distribución acumulativa.

Exemplu

=NORM.S.DIST(1;0) returns 0.2419707245.

=DISTR.NORM.ESTAND(1) devuelve 0,84. La área per debaxo de la curva de distribución normal estándar a la izquierda del valor X 1 ye'l 84% del área total.

RIMADA

Calcula la pendiente de la recta de regresión llinial. La pendiente axústase a los puntos de datos definíos nos valores Y y nos valores X.

Sintaxis

PINDIU(DatosY; DatosX)

DatosY ye una matriz o tabla de datos Y.

DatosX ye una matriz o tabla de datos X.

Exemplu

=PINDIU(A1:A50;B1:B50)

PRUEBA.T

Calcula la probabilidá acomuñada con una prueba T d'estudiante.

Sintaxis

PRUEBA.T(Datos1; Datos2; Mou; Tipu)

Datos1 ye la matriz o rangu dependiente de datos del primer rexistru.

Datos2 ye la matriz o rangu dependiente de datos del segundu rexistru.

Mou = 1 calcula una prueba d'una cola, Mou = 2 calcula la prueba de dos coles.

Tipu ye un tipu de prueba t que se va a realizar. Tipu 1 significa pares. Tipu 2 significa dos amueses, igual varianza (homoscedástica). Tipu 3 significa dos amueses, varianza distinta (heteroscedástica).

Exemplu

=PRUEBA.T(A1:A50;B1:B50;2;2)

PRUEBA.T

Calcula la probabilidá acomuñada con una prueba T d'estudiante.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.3 de LibreOffice.

Sintaxis

PRUEBA.T(Datos1; Datos2; Mou; Tipu)

Datos1 ye la matriz o rangu dependiente de datos del primer rexistru.

Datos2 ye la matriz o rangu dependiente de datos del segundu rexistru.

Mou = 1 calcula una prueba d'una cola, Mou = 2 calcula la prueba de dos coles.

Tipu ye un tipu de prueba t que se va a realizar. Tipu 1 significa pares. Tipu 2 significa dos amueses, igual varianza (homoscedástica). Tipu 3 significa dos amueses, varianza distinta (heteroscedástica).

Exemplu

=PRUEBA.T(A1:A50;B1:B50;2;2)

VARP

Calcula la varianza a partir de la población total.

Sintaxis

VARP(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

Exemplu

=VARP(A1:A50)

VARP

Calcula la varianza a partir de la población total.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.2 de LibreOffice.

Sintaxis

VAR.P(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

Exemplu

=VARP(A1:A50)

VARPA

Calcula la varianza a partir de la población total. El valor del testu ye 0.

Sintaxis

VARPA(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

Exemplu

=VARPA(A1:A50)

DIST.WEIBULL

Calcula los valores de distribución de Weibull.

Weibull ye una distribución de probabilidá continua con parámetro Alfa > 0 (forma) y Beta > 0 (escala).

Si C ye 0, DIST.WEIBULL calcula la función de densidá de probabilidá.

Si C ye 1, DIST.WEIBULL calcula la función de distribución acumulativa.

Sintaxis

DIST.WEIBULL(x; alfa ; beta ; acumuláu)

Númberu ye'l valor nel que calcular la distribución Weibull.

Alfa ye'l parámetru de forma de la distribución Weibull.

Beta ye'l parámetru d'escala de la distribución Weibull.

C indica'l tipu de función.

Exemplu

=DIST.WEIBULL(2;1;1;1) devuelve 0,86.

See also the Wiki page.

WEIBULL.DIST

Calcula los valores de distribución de Weibull.

Weibull ye una distribución de probabilidá continua con parámetro Alfa > 0 (forma) y Beta > 0 (escala).

Si C ye 0, DIST.WEIBULL calcula la función de densidá de probabilidá.

Si C ye 1, DIST.WEIBULL calcula la función de distribución acumulativa.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.2 de LibreOffice.

Sintaxis

DIST.WEIBULL(x; alfa ; beta ; acumuláu)

Númberu ye'l valor nel que calcular la distribución Weibull.

Alfa ye'l parámetru de forma de la distribución Weibull.

Beta ye'l parámetru d'escala de la distribución Weibull.

C indica'l tipu de función.

Exemplu

=DIST.WEIBULL(2;1;1;1) devuelve 0,86.

See also the Wiki page.

DESVESTA

Calcula una estimación de la esviación estándar a partir d'una amuesa.

Sintaxis

STDEVA(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

The parameters should specify at least two values. Text has the value 0.

Exemplu

=DESVESTA(A1:A50) calcula la esviación estándar envalorada basada nos datos referenciaos.

T.INV.2T

Calculates the inverse of the two-tailed Student's T Distribution , which is a continuous probability distribution that is frequently used for testing hypotheses on small sample data sets.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.3 de LibreOffice.

Sintaxis

DISTR.T.INV(Númberu; GradosdeLibertad)

Númberu ye la probabilidá acomuñada cola distribución t de dos coles.

GradosdeLibertad ye'l númberu de graos de llibertá de la distribución t.

Exemplu

=T.INV.2T(0.25; 10) returns 1.221255395.

T.DIST.RT

Calculates the right-tailed Student's T Distribution, which is a continuous probability distribution that is frequently used for testing hypotheses on small sample data sets.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.3 de LibreOffice.

Sintaxis

DISTR.CHI(Númberu; GradosdeLibertad)

Númberu ye'l valor pal cual calcúlase la distribución t.

GradosdeLibertad ye'l númberu de graos de llibertá de la distribución t.

Exemplu

=T.DIST.RT(1; 10) returns 0.1704465662.

T.DIST.2T

Calculates the two-tailed Student's T Distribution, which is a continuous probability distribution that is frequently used for testing hypotheses on small sample data sets.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.3 de LibreOffice.

Sintaxis

DISTR.CHI(Númberu; GradosdeLibertad)

Númberu ye'l valor pal cual calcúlase la distribución t.

GradosdeLibertad ye'l númberu de graos de llibertá de la distribución t.

Exemplu

=T.DIST.2T(1; 10) returns 0.3408931323.

NORMALIZACIÓN

Convierte una variable aleatoria nun valor normalizáu.

Sintaxis

NORMALIZACIÓN(Númberu; Media; Desv_estándar)

Númberu ye'l valor que se va normalizar.

Media ye'l valor mediu aritméticu de la distribución.

Desv_estándar ye la esviación estándar de la distribución.

Exemplu

=NORMALIZACIÓN(11;10;1) devuelve 1. El valor 11 nuna distribución normal con una media de 10 y una esviación estándar de 1 ta tan percima de la media de 10 como'l valor 1 ta percima de la media de la distribución normal estándar.

DISTR.NORM.ESTAND.INV

Devuelve l'inversu de la distribución normal predeterminada acumulativa.

Sintaxis

DISTR.NORM.ESTAND.INV(probabilidá)

Númberu ye la probabilidá pa la que se calcula la distribución normal estándar inversa.

Exemplu

=DISTR.NORM.ESTAND.INV(0,908789) devuelve 1,3333.

DISTR.NORM.ESTAND.INV

Devuelve l'inversu de la distribución normal predeterminada acumulativa.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.3 de LibreOffice.

Sintaxis

DISTR.NORM.ESTAND.INV(probabilidá)

Númberu ye la probabilidá pa la que se calcula la distribución normal estándar inversa.

Exemplu

=DISTR.NORM.ESTAND.INV(0,908789) devuelve 1,3333.

DISTR.T

Devuelve la probabilidá d'una variable aleatoria siguiendo una distribución t de Student.

Sintaxis

DISTR.T(Númberu; GradosdeLibertad; Mou)

Númberu ye'l valor pal cual calcúlase la distribución t.

GradosdeLibertad ye'l númberu de graos de llibertá de la distribución t.

Mou = 1 devuelve una prueba d'una cola, Mou = 2 devuelve la prueba de dos coles.

Exemplu

=DISTR.T(12;5;1)

DISTR.T

Devuelve la probabilidá d'una variable aleatoria siguiendo una distribución t de Student.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.3 de LibreOffice.

Sintaxis

DISTR.CUAD.CHI(Númberu; Graos de llibertá; Acumulativa)

Númberu ye'l valor pal cual calcúlase la distribución t.

GradosdeLibertad ye'l númberu de graos de llibertá de la distribución t.

Acumulativa (opcional): 0 o Falsu calcula la función de densidá de probabilidá. Otros valores o Verdaderu o omitíu calcula la función de distribución acumulativa.

Exemplu

=T.DIST(1; 10; TRUE) returns 0.8295534338

PROBABILIDÁ

Devuelve la probabilidá de que los valores tán nun rangu ente dos llindes. Si nun hai un valor Fin, esta función calcula la probabilidá basada nel principiu de que los valores de datos son iguales al valor de Entamu

Sintaxis

PROB(Data; Probability; Start [; End])

Datos ye la matriz o rangu de datos na amuesa.

Probabilidá ye una matriz o rangu de les probabilidaes correspondientes.

Entamu ye'l valor inicial del intervalu pal que se van a sumar les probabilidaes.

End (optional) is the end value of the interval whose probabilities are to be summed. If this parameter is missing, the probability for the Start value is calculated.

Exemplu

=PROB(A1:A50;B1:B50;50;60) devuelve la probabilidá de qu'un valor dientro del área A1:A50 tamién s'atope dientro de les llendes ente 50 y 60. Tolos valores nel área d'A1:A50 tienen una probabilidá nel área de B1:B50.

XERARQUÍA

Devuelve la xerarquía d'un númberu nuna amuesa.

Sintaxis

RANK(Value; Data [; Type])

Valor ye'l valor, que la so xerarquía tien de determinase.

Datos ye la matriz o rangu de datos na amuesa.

Tipu (opcional) ye l'orde de la secuencia.

Tipu = 0 significa baxar del últimu elementu de la matriz al primeru (predetermináu),

Tipu = 1 significa xubir del primer elementu del rangu al postreru.

Exemplu

=XERARQUÍA(A10;A1:A50) devuelve la xerarquía del valor n'A10 nel área de valores A1:A50. Si Valor nun esiste nel área, amuésase un mensaxe de fallu.

PERMUTACIONESA

Devuelve'l númberu de permutaciones pa un númberu determináu d'oxetos (déxase repitir).

Sintaxis

PERMUTACIONESA(Cuntar1; Cuntar2)

Cuntar1 ye'l númberu total d'oxetos.

Cuntar2 ye'l númberu d'oxetos en cada permutación.

Exemplu

¿Cuántes vegaes puen estrayese 2 elementos d'un conxuntu de 11 elementos?

=PERMUTACIONESA(11;2) devuelve 121.

=PERMUTACIONESA(6;3) devuelve 216. Hai 216 posibilidaes p'asitiar una secuencia de 3 cartes xuntes d'un total de 6 cartes en xuegu si toles cartes devuélvense enantes d'estrayer la siguiente.

PERMUTACIONES

Devuelve'l númberu de permutaciones pa un númberu determináu d'oxetos.

Sintaxis

PERMUTACIONES(Cuntar1; Cuntar2)

Cuntar1 ye'l númberu total d'oxetos.

Cuntar2 ye'l númberu d'oxetos en cada permutación.

Exemplu

=PERMUTACIONES(6;3) devuelve 120. Hai 120 posibilidaes pa escoyer una secuencia de 3 cartes de xuegu ente 6 cartes.

COEFICIENTE.ASIMETRIA

Devuelve'l sesgu d'una distribución.

Sintaxis

SKEW(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

The parameters should specify at least three values.

Exemplu

=COEFICIENTE.ASIMETRIA(A1:A50) calcula'l valor del coeficiente d'asimetría de los datos referenciaos.

DESVIA2

Efeutúa la suma de les esviaciones cuadraes de datos a partir del valor mediu de l'amuesa.

Sintaxis

DEVSQ(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

Exemplu

=DESVIA2(A1:A50)

PRONÓSTICU

Extrapola valores futuros basaos nos valores de x y y esistentes.

Sintaxis

PRONÓSTICU(Valor; DatosY; DatosX)

Valor ye'l valor x, pal que se va a devolver el valor y na regresión llinial.

DatosY ye una matriz o rangu de los datos Y conocíos.

DatosX ye una matriz o rangu de los datos x conocíos.

Exemplu

=PRONÓSTICU(50;A1:A50;B1;B50) devuelve'l valor Y esperáu pal valor X de 50 si los valores X y Y en dambes referencies tán acomuñaos por un enclín llinial.

FORECAST.LINEAR

Extrapola valores futuros basaos nos valores de x y y esistentes.

Sintaxis

FORECAST.LINEAR(Value; DataY; DataX)

Valor ye'l valor x, pal que se va a devolver el valor y na regresión llinial.

DatosY ye una matriz o rangu de los datos Y conocíos.

DatosX ye una matriz o rangu de los datos x conocíos.

Exemplu

=PRONÓSTICU(50;A1:A50;B1;B50) devuelve'l valor Y esperáu pal valor X de 50 si los valores X y Y en dambes referencies tán acomuñaos por un enclín llinial.

DESVEST

Realiza una estimación de la esviación estándar a partir d'una amuesa.

Sintaxis

STDEV(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

The parameters should specify at least two values.

Exemplu

=STDEV(A1:A50) returns the estimated standard deviation based on the data referenced.

VAR

Realiza una estimación de la varianza a partir d'una amuesa.

Sintaxis

VAR(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

The parameters should specify at least two values.

Exemplu

=VAR(A1:A50)

VARP

Realiza una estimación de la varianza a partir d'una amuesa.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.2 de LibreOffice.

Sintaxis

VAR.S(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

The parameters should specify at least two values.

Exemplu

=VAR(A1:A50)

VARA

Realiza una estimación de la varianza a partir d'una amuesa. El valor del testu ye 0.

Sintaxis

VARA(Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]])

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

The parameters should specify at least two values.

Exemplu

=VARA(A1:A50)

RANK.AVG

Returns the statistical rank of a given value, within a supplied array of values. If there are duplicate values in the list, the average rank is returned.

note

The difference between RANK.AVG and RANK.EQ occurs when there are duplicates in the list of values. The RANK.EQ function returns the lower rank, whereas the RANK.AVG function returns the average rank.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.3 de LibreOffice.

Sintaxis

RANK.AVG(Value; Data [; Type])

Valor ye'l valor, que la so xerarquía tien de determinase.

Datos ye la matriz o rangu de datos na amuesa.

Tipu (opcional) ye l'orde de la secuencia.

Tipu = 1 significa xubir del primer elementu del rangu al postreru.

Tipu = 1 significa xubir del primer elementu del rangu al postreru.

Exemplu

=XERARQUÍA(A10;A1:A50) devuelve la xerarquía del valor n'A10 nel área de valores A1:A50. Si Valor nun esiste nel área, amuésase un mensaxe de fallu.

RANK.EQ

Returns the statistical rank of a given value, within a supplied array of values. If there are duplicate values in the list, these are given the same rank.

note

The difference between RANK.AVG and RANK.EQ occurs when there are duplicates in the list of values. The RANK.EQ function returns the lower rank, whereas the RANK.AVG function returns the average rank.

tip

Esta función ta disponible dende la versión 4.3 de LibreOffice.

Sintaxis

RANK.EQ(Value; Data [; Type])

Valor ye'l valor, que la so xerarquía tien de determinase.

Datos ye la matriz o rangu de datos na amuesa.

Tipu (opcional) ye l'orde de la secuencia.

Tipu = 1 significa xubir del primer elementu del rangu al postreru.

Tipu = 1 significa xubir del primer elementu del rangu al postreru.

Exemplu

=XERARQUÍA(A10;A1:A50) devuelve la xerarquía del valor n'A10 nel área de valores A1:A50. Si Valor nun esiste nel área, amuésase un mensaxe de fallu.