Funciones d'informaci贸n

Esta categor铆a conti茅n les funciones de Estad铆stica.

P'aportar a esta orde...

Inxertar - Funci贸n - Categor铆a Informaci贸n

Los datos de la tabla siguiente utilizar en diversos exemplos dientro de les descripciones de les funciones:

C

D

2

x value

y value

3

-5

-3

4

-2

0

5

-1

1

6

0

3

7

2

4

8

4

6

9

6

8

ACTUAL

Esta funci贸n devuelve la resultancia hasta la fecha de la evaluaci贸n de la formula de la que ye parte (esto ye, la resultancia hasta'l momentu de la evaluaci贸n). El so usu principal xunto cola funci贸n ESTILU() ye aplicar estilos a una caxella dependiendo del conten铆u de la caxella.

Sintaxis

ACTUAL().

Exemplu

=1+2+ACTUAL()

L'exemplu devuelve 6. Formular ta calcul谩u d'esquierda a derecha asina: 1 + 2 igual a 3, dando la resultancia hasta la fecha cuando ACTUAL() at贸pose; ACTUAL(), poro, devuelve 3, lo cual ta amest谩u a la orixinal 3 pa sumar a 6. orixinal 3 to give 6.

=A2+B2+STYLE(IF(CURRENT()>10;"Red";"Default"))

L'exemplu devuelve A2 + B2 (ESTILU devuelve 0 equ铆). Si esta suma ye mayor que 10, l'estilu Color谩u ye aplic谩u a la caxella. Ver la funci贸n de ESTILU pa m谩s esplicaci贸n.

="choo"&ACTUAL()

L'exemplu devuelve choochoo.

Informaci贸n t茅unica

This function is not part of the Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) Version 1.3. Part 4: Recalculated Formula (OpenFormula) Format standard. The name space is

ORG.OPENOFFICE.CURRENT

CELDA

Devuelve informaci贸n alrodiu de la direici贸n, el formatu y el conten铆u d'una caxella.

Sintaxis

CELL("InfoType" [; Reference])

Tipu d'informaci贸n ye la cadena de car谩uteres qu'especifica'l tipu d'informaci贸n. La cadena de car谩uteres esta siempres n'Ingl茅s. May煤scula o min煤scula ye opcional.

Tipu d'informaci贸n

Signific谩u

COL

Devuelve'l n煤mberu de la columna referenciada.

=CELDA("COL";D2) devuelve 4.

ROW

Devuelve'l n煤mberu de la filera referenciada.

=CELDA("ROW";D2) devuelve 2.

SHEET

Devuelve'l n煤mberu de la fueya referenciada.

=CELDA("SHEET";Fueya3.D2) devuelve 3.

ADDRESS

Devuelve la direici贸n absoluta de la caxella referenciada.

=CELL("ADDRESS";D2) devuelve $D$2.

=CELL("ADDRESS";Fueya3.D2) devuelve $Fueya3.$D$2.

=CELL("ADDRESS";'X:\dr\test.ods'#$Sheet1.D2) returns 'file:///X:/dr/test.ods'#$Sheet1.$D$2.

FILENAME

Devuelve'l nome de ficheru y de fueya de la caxella referenciada.

=CELL("FILENAME";D2) returns 'file:///X:/dr/own.ods'#$Sheet1, if the formula in the current document X:\dr\own.ods is located in Sheet1.

=CELL("FILENAME";'X:\dr\test.ods'#$Sheet1.D2) returns 'file:///X:/dr/test.ods'#$Sheet1.

COORD

Returns the complete cell address in Lotus鈩 notation.

=CELDA("COORD"; D2) devuelve $A:$D$2.

=CELDA("COORD"; Fueya3.D2) devuelve $C:$D$2.

CONTENTS

Devuelve'l conten铆u de la caxella referenciada, ensin formatu.

TYPE

Devuelve'l tipu del conten铆u de la caxella.

b = blank. Caxella balera

l = label. Testu, result谩u d'una f贸rmula como testu

v = value. Valor, Result谩u d'una f贸rmula como n煤mberu

WIDTH

Devuelve l'anchu de la columna referenciada. La unid谩 de midida ye la cantid谩 de ceros (0) que quepan na columna, en fonte y tama帽u predeterminaos.

PREFIX

Devuelve l'alliniaci贸n de la caxella referenciada.

' = esquierda o xustificada

" = derecha

^ = centrada

\ = repitiendo (dica agora inactiva)

PROTECT

Devuelve l'est谩u de la protecci贸n de la caxella.

1 = La caxella ta protexida

0 = La caxella nun ta protexida

FORMAT

Devuelve una cadena de car谩uteres qu'indica'l formatu numb茅ricu.

, = N煤mberu con separador de miles

F = N煤mberu ensin separador de miles

C = Formatu monetariu

S = Representaci贸n esponencial, p.ex. 1.234+Y56

P = Porcentaxe

Nos formatos indicaos, el n煤mberu de decimales dempu茅s de la coma indicar en forma de n煤mberu. Exemplu: el formatu numb茅ricu #.##0,0 devuelve ,1, y el formatu numb茅ricu 00,000% devuelvi P3

D1 = D-MMM-YY, D-MM-YY y formatos asemeyaos

D2 = DD-MM

D3 = MM-YY

D4 = DD-MM-YYYY HH:MM:SS

D5 = MM-DD

D6 = HH:MM:SS AM/PM

D7 = HH:MM AM/PM

D8 = HH:MM:SS

D9 = HH:MM

G = Tolos dem谩s formatos

- (Menos) a la fin = Los n煤mberos negativos se formatear谩n en color.

() (Paar de par茅ntesis) a la fin = Apaez un par茅ntesis d'apertura nel c贸digu de formatu.

COLOR

Devuelve 1 si los valores negativos apaecen formateaos en color; de lo contrario, 0.

PARENTHESES

Devuelve 1, si'l c贸digu de formatu conti茅n un par茅ntesis d'apertura "("; de lo contrario, O.

Referencia (opcional) Ye la posici贸n de la caxella que se deseya analizar. Si Referencia ye una 谩rea, va ser v谩lida la caxella enriba a la izquierda nel 谩rea. Si falta Referencia, LibreOffice Calc usa la posici贸n de la caxella na que s'atope la f贸rmula. Microsoft Excel usa ent贸s la referencia de la caxella na que figura'l cursor.

ESBLANCO

Devuelve VERDADERU si la referencia ye una caxella balera. Esta funci贸n usar pa determinar si una caxella ta balera. Una caxella con una f贸rmula nel so interior nun se considera balera.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

ESBLANCO(Valor)

valor ye'l conten铆u que se debe verificar.

Exemplu

=ESBLANCO(D2) devuelve FALSU como result谩u.

ESERR

Comprueba condiciones de fallu, salvo'l valor de fallu #N/D, y devuelve TRUE o FALSE.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

ESERR(Valor)

Valor consiste en cualquier valor o espresi贸n que se comprueba pa ver si esiste un valor de fallu distintu de #N/D.

Exemplu

=ESERR(C8) onde caxella C8 conti茅n =1/0 devuelve VERDADERU, porque 1/0 ye un fallu.

=ISERR(C9) onde caxella C9 conti茅n =NA() devuelve FALSU, porque ESERR() ignora l'erru #N/D.

ESERROR

Comprueba condiciones de fallu, incluy铆u'l valor de fallu #N/A, y devuelve TRUE o FALSE.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

ESERROR(Valor)

Valor ye o se refier al valor que tien de comprobase. ESERROR() devuelve TRUE si hai un fallu y FALSE si nun lu hai.

Exemplu

=ESERROR(C8) onde caxella C8 conti茅n =1/0 devuelve VERDADERU, porque 1/0 ye un fallu.

=ESERROR(C9) onde caxella C9 conti茅n =NA() devuelve VERDADERU.

ESERROR

Returns the value if the cell does not contain an error value, or the alternative value if it does.

tip

Esta funci贸n ta disponible dende la versi贸n 4.0 de LibreOffice.

Sintaxis

IFERROR(Value; Alternate_value)

Value is the value or expression to be returned if it is not equal or results in an error.

Alternate_value is the value or expression to be returned if the expression or value of Value is equal or results in an error.

Exemplu

=ESERROR(C8) onde caxella C8 conti茅n =1/0 devuelve VERDADERU, porque 1/0 ye un fallu.

=ESERROR(C8) onde caxella C8 conti茅n =1/0 devuelve VERDADERU, porque 1/0 ye un fallu.

ESF脫RMULA

Devuelve VERDADERU si una caxella tien f贸rmula.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

ESFORMULA(Referencia)

Referencia indica la referencia a una caxella na que se va realizar una comprobaci贸n pa determinar si conti茅n una f贸rmula.

Exemplu

=ESFORMULA(C4) torna FALSU si la caxella C4 conti茅n el n煤mberu 5.

ESIMPAR

Devuelve VERDADERU si'l valor ye impar, y FALSU si ye par.

Sintaxis

ESIMPAR(Valor)

Valor ye'l valor que se debe verificar.

Si'l valor nun ye un enteru cualquier d铆xitu dempu茅s del puntu decimal ign贸rase. El signu de valor tami茅n ye ignor谩u.

Exemplu

=ESIMPAR(33) devuelve VERDADERU.

=ESIMPAR(48) devuelve FALSU.

=ESIMPAR(3.999) devuelve VERDADERU.

=ESIMPAR(-3.1) devuelve VERDADERU.

ESLOGICO

Comprueba un valor l贸xicu (TRUE o FALSE).

Si un fallu asocede, la funci贸n devuelve FALSU.

Sintaxis

ESLOGICO(Valor)

Devuelve TRUE si Valor ye un valor l贸xicu (TRUE o FALSE); de lo contrario, devuelve FALSE.

Exemplu

=ESLOGICO(99) devuelve FALSU, y谩 que 99 ye un n煤mberu, non un valor l贸xicu.

=ESLOGICO(ESNOD(D4)) devuelve VERDADERU cualesquier seya'l conten铆u de la caxella D4, y谩 que ESNOD() devuelve un valor l贸xicu.

ESNOD

Devuelve VERDADERU si una caxella conti茅n el valor de fallu #N/A (valor non disponible).

Si un fallu asocede, la funci贸n devuelve FALSU.

Sintaxis

ESNOD(Valor)

Valor ye'l valor o una espresi贸n que tien de comprobase.

Exemplu

=ESNOD(D3) devuelve FALSU como result谩u.

ESNOD

Returns the value if the cell does not contain the #N/A (value not available) error value, or the alternative value if it does.

tip

Esta funci贸n ta disponible dende la versi贸n 4.0 de LibreOffice.

Sintaxis

IFNA(Value; Alternate_value)

Value is the value or expression to be returned if it is not equal or results in an #N/A error.

Alternate_value is the value or expression to be returned if the expression or value of Value is equal or results in an #N/A error.

Exemplu

=IFNA(D3;D4) returns the value of D3 if D3 does not result in an #N/A error, or D4 if it does.

ESNOTEXTO

Verifica si'l conten铆u de la caxella ye de testu o numb茅ricu, y devuelve FALSU si tratar de testu.

La funci贸n devuelve VERDADERU, si asocede un fallu.

Sintaxis

ESNOTEXTO(Valor)

Valor ye un valor o una espresi贸n en que se comprueba si ye testual, numb茅ricu o si se trata d'un valor booleanu.

Exemplu

=ESNOTEXTO(D2) devuelve FALSU si'l conten铆u de la caxella D2 conti茅n el testu abcdef.

=ESNOTEXTO(D9) devuelve VERDADERU si la caxella D9 conti茅n el n煤mberu 8.

ESN脷MERO

Devuelve VERDADERU si'l valor fai referencia a un n煤mberu.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

ESN脷MERO(Valor)

valor ye cualquier espresi贸n que se deba verificar pa determinar si ye numb茅rica o de testu.

Exemplu

=ESN脷MERO(C3) devuelve VERDADERU si la caxella C3 conti茅n el n煤mberu 4.

=ESN脷MERO(C2) devuelve FALSU si la caxella C2 conti茅n el testu abcdef.

ESPAR

Devuelve VERDADERU si'l valor ye un enteru par, y FALSU si ye impar.

Sintaxis

ESPAR(Valor)

Valor ye'l valor que se debe verificar.

Si'l valor nun ye un enteru cualquier d铆xitu dempu茅s del puntu decimal ign贸rase. El signu de valor tami茅n ye ignor谩u.

Exemplu

=ESPAR(48) devuelve VERDADERU.

=ESPAR(33) devuelve FALSU.

=ESPAR(0) devuelve VERDADERU.

=ESPAR(-2.1) devuelve VERDADERU.

=ESPAR(3,999) devuelve FALSU.

ESPAR_ADD

Prueba pa n煤mberos impares. Torna 1 si'l n煤mberos estremar ente 2 torna un n煤mberu completu.

note

The functions whose names end with _ADD or _EXCEL2003 return the same results as the corresponding Microsoft Excel 2003 functions without the suffix. Use the functions without suffix to get results based on international standards.

Sintaxis

YE.IMPAR_ADD(n煤mberu)

N煤mberu ye'l valor de ser prob谩u.

Exemplu

=YE.IMPAR_ADD(5) resulta en 0.

=ESIMPAR_ADD(A1) resulta en 1 si la caxella A1 conti茅n el n煤mberu 2.

ESREF

Verifica si l'argumentu ye una referencia. Torna TRUE si l'argumentu ye una referencia, sin贸n torna FALSE. Cuando recibe una referencia esta funci贸n nun esamina'l valor de referencia.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

ISREF(Valor)

valor ye'l valor que se debe verificar pa determinar si ye una referencia.

Exemplu

=ESREF(C5) devuelve la resultancia VERDADERA por que C5 ye una referencia v谩lida.

=ESREF("abcdef") siempres devuelve FALSU por que un testu nunca pue ser una referencia.

=ESREF(4) devuelve FALSU.

=ESREF(INDIRECTU("A6")) devuelve VERDADERU, por qu'INDIRECTU ye una funci贸n que devuelve una referencia.

=ISREF(ADDRESS(1; 1; 2;"Sheet2")) devuelve FALSU, porque DIRECCI脫N ye una funci贸n que devuelve testu, anque paez como una referencia.

ESTEXTO

Devuelve VERDADERU si'l conten铆u de la caxella fai referencia a testu.

Si un fallu asocede, la funci贸n devuelve FALSU.

Sintaxis

ESTEXTO(Valor)

Valor ye un valor, un n煤mberu o un valor booleanu o d'error que va probase.

Exemplu

=STEXTO(D9) devuelve VERDADERU si la caxella D9 conti茅n el testu abcdef.

=ESTEXTO(C3) devuelve FALSU si la caxella C3 conti茅n el n煤mberu 3.

FORMULA

Amuesa la f贸rmula d'una caxella de f贸rmula como cadena de testu.

This function is always recalculated whenever a recalculation occurs.

Sintaxis

FORMULA(Referencia)

Referencia ye una referencia a una caxella que conti茅n una formula.

Una referencia non v谩lida o una referencia a una caxella ensin f贸rmula xenera'l valor de fallu #N/D.

Exemplu

Si la caxella A8 conti茅n formular =SUMA(1;2;3) ent贸s

=FORMULA(A8) devuelve'l testu =SUMA(1;2;3).

INFO

Devuelve informaci贸n espec铆fica sobre l'entornu de trabayu actual. La funci贸n recibe un argumentu de testu 煤nicu y devuelve datos seg煤n dichu par谩metru.

This function is always recalculated whenever a recalculation occurs.

Sintaxis

INFO("Testu")

La siguiente tabla, llista los valores pal par谩metru de testu "Tipu" y los valores que de vuelve la funci贸n INFO.

Valor pa "Tipu"

Valor de retornu

"osversion"

Siempres "Windows (32-bit) NT 5.01", por motivos de compatibilid谩

"system"

The type of the operating system:
"ANDROID" for Google mobile operating system
"DRAGONFLY" for DragonFly operating system forked from FreeBSD
"EMSCRIPTEN" for browser WebAssembly system
"FREEBSD", "OPENBSD" or "NETBSD" for operating systems based on the Berkeley Software Distribution (BSD)
"HAIKU" for BeOS compatible operating system
"iOS" for Apple mobile operating system
"LINUX" for GNU/Linux based operating systems
"MACOSX" for Apple macOS
"SOLARIS" for Oracle Solaris operating system
"WNT" for Microsoft Windows

"release"

L'identificador de llanzamientu del productu, por exemplu "300m25(Build:9876)"

"numfile"

Siempres 1, por motivos de compatibilid谩

"recalc"

El mou de rec谩lculu de f贸rmules actual, o "Autom谩ticu" o "Manual" (traduc铆u na llingua de LibreOffice)

note

Otres aplicaciones de fueya de c谩lculu puen aceutar valores alcontraos pal parametro Tipu, pero LibreOffice Calc solo va aceutar valores en ver铆es.

Exemplu

=INFO("release") devuelve'l productu de n煤mberu de llanzamientu que LibreOffice esta.

=INFO(D5) cola caxellaD5 conteniendo una cadena de testu system devuelve'l tipu de sistema operativu.

N

Devuelve'l valor numb茅ricu del par谩metru dau. Devuelve 0 si'l par谩metru ye testu o FALSO.

Si ocurre un error, la funci贸n devuelve'l valor del error.

Sintaxis

N(Valor)

Valor ye'l par谩metru a convertir nun n煤mberu. N() devuelve'l valor numb茅ricu si ye posible. Devuelve los valores l贸xicos VERDADERO y FALSO como 1 y 0 respeutivamente. Devuelve testu como 0.

Exemplu

=N(123) devuelve 123

=N(TRUE) devuelve 1

=N(FALSU) devuelve 0

=N("abc") devuelve 0

=N(1/0) devuelvi #DIV/0!

NOD

Devuelve'l valor de fallu #N/A.

Sintaxis

NA()

Exemplu

=NOD() convierte'l conten铆u de la caxella na #N/A.

TIPU

Returns the type of value, where 1 = number, 2 = text, 4 = Boolean value, 8 = formula, 16 = error value, 64 = array.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

TIPU(Valor)

Value is a specific value for which the data type is determined.

Exemplu (vease enriba la tabla con exemplos)

=TIPU(C2) devuelve 2 como una resultancia.

=TIPU(D9) devuelve 1 como result谩u.

YE.IMPAR_ADD

Devuelve VERDADERU (1) si'l n煤mberu nun ye divisible por 2.

note

The functions whose names end with _ADD or _EXCEL2003 return the same results as the corresponding Microsoft Excel 2003 functions without the suffix. Use the functions without suffix to get results based on international standards.

Sintaxis

YE.IMPAR_ADD(N煤mberu)

N煤mberu ye'l valor de ser prob谩u.

Exemplu

=ESIMPAR_ADD(5) devuelve 1.