Static Statement

Declara una variable o una matriz a nivel de procedimientu dientro d'una subrutina o función, de mou que los valores de la variable o matriz caltiénense inclusive dempués de salir de la subrutina o función. Les convenciones de la instrucción Dim tamién son válides.

Iconu d'alvertencia

La instrucción Static nun pue utilizase pa definir matrices de variables. Les matrices tienen d'especificase acordies con un tamañu fixu.

Sintaxis:

Static NomeVar[(entamu To final)] [As TipoVar], NomeVar2[(entamu To final)] [As TipoVar], ...

Exemplu:

Sub ExampleStatic
Dim iCount As Integer, iResult As Integer
    For iCount = 0 To 2
        iResult = InitVar()
    Next iCount
    MsgBox iResult,0,"La rempuesta ye"
End Sub

' Función p'anicializar la variable estática
Function InitVar() As Integer
    Static iInit As Integer
    Const iMinimum As Integer = 40 ' valor de retornu mínimu d'esta función
    if iInit = 0 then ' comprobar si ta anicializáu
        iInit = iMinimum
    Else
        iInit = iInit + 1
    End If
    InitVar = iInit