Declare Statement

Declara y define una subrutina nun ficheru DLL que se deseye executar dende LibreOffice Basic.

Consulte tamién: FreeLibrary

Sintaxis:

Declare {Sub | Function} Name Lib "NomeBiblioteca" [Alias "NomeAlias"] [Parámetru] [As Tipu]

Parámetros:

Nome: nome distintu al definíu na DLL pa llamar a la subrutina dende LibreOffice Basic.

NomeAlias: Nome de la subrutina como se define na DLL.

NomeBiblioteca: Ficheru o nome del sistema de la DLL. Esta biblioteca cárgase automáticamente la primer vegada que s'utiliza la función.

ListaArgumentos: llista de parámetros que representen argumentos que se pasen al procedimientu cuando s'apuerta a él. El tipu y númberu de parámetros depende del procedimientu que s'execute.

Tipu: define'l tipu de datos del valor que devuelve un procedimientu de función. Pue escluyir esti parámetru si introduz un caráuter de declaración de tipu dempués del nome.

Iconu d'alvertencia

Pa pasar un parámetru a una subrutina como valor en llugar de como referencia, el parámetru tien de tar indicáu cola pallabra clave ByVal.

Exemplu:

Declare Sub MyMessageBeep Lib "user32.dll" Alias "MessageBeep" ( Long )
Sub ExampleDeclare
Dim lValue As Long
    lValue = 5000
    MyMessageBeep( lValue )
    FreeLibrary("user32.dll" )
End Sub

Please support us!