Choose Function

Devuelve un valor escoyíu d'una llista d'argumentos.

Sintaxis:

Choose (Índiz, Seleición1[, Seleición2, ... [,Seleición_n]])

Parámetros:

Índiz: una espresión numbérica qu'especifica'l valor que devolver.

Seleición1: cualquier espresión que contenga dalguna de les opciones posibles.

La función Choose devuelve un valor de la llista d'espresiones según el valor del índiz. Si Índiz = 1, la función devuelve la primer espresión de la llista, si Índiz = 2, devuelve la segunda espresión, etc.

Si'l valor del índiz ye inferior a 1 o mayor que'l númberu d'espresiones llistaes, la función devuelve un valor nulu (Null).

L'exemplu siguiente usa la función Choose pa escoyer una cadena d'ente delles que formen un menú:

Error codes:

5 Llamada a procedimientu non válida

Exemplu:

Sub ExampleChoose
Dim sReturn As String
    sReturn = ChooseMenu(2)
    Print sReturn
End Sub

Function ChooseMenu(Index As Integer)
    ChooseMenu = Choose(Indice, "Formatu rápidu", "Guardar formatu", "Formatu del sistema")
End Function