IIf Function

Devuelve unu de dos resultaos posibles de la función, dependiendo del valor lóxicu de la espresión evaluada.

Syntax:

IIf (Espresión, ExpresiónCierta, ExpresiónFalsa)

Parameters:

Espresión: Cualquier espresión que deseye evaluar. Si la espresión evalúase como Cierta, la función devuelve la resultancia de ExpresiónCierta, en casu contrariu devuelve'l valor de ExpresiónFalsa.

ExpresiónCierta, ExpresiónFalsa: Cualquier espresión, una d'elles devolveráse como resultáu de la función, según la resultancia de la evaluación lóxica.

note

IIf evaluates both ExpressionTrue and ExpressionFalse even if it returns only one of them. If one of the expressions results in error, the function returns the error. For example, do not use IIF to bypass a possible division by zero result.

Error codes:

5 Llamada a procedimientu non válida

Example:

REM Returns the maximum of 3 values
Function Max (A As Double, B As Double, C, As Double) As Double
    Max = IIf( A >= B, A, B)
    Max = IIf( C >= Max, C, Max)
End Function
REM Bad usage of function IIf
Function Inverse(A As Double) As Double
    Inverse = IIf( A = 0, 0, 1/A )
End Function

If or Select Case statements

Switch function