Atn Function

Función trigonométrica que devuelve l'arcutanxente d'una espresión numbérica. El valor de torna ta nel rangu de -Pi/2 a +Pi/2.

L'arcutanxente ye la función inversa de la tanxente. La función Atn devuelve l'ángulu "Alfa", espresáu en radianes, usando la tanxente del mesmu. La función tamién pue devolver l'ángulu "Alfa" comparando'l coeficiente del llargor del llau que ta opuestu al ángulu col llargor del llau que ta axacente al ángulu nun triángulu rectángulu.

Atn(llau opuestu al ángulu/llau axacente al ángulu)= Alfa

Syntax:

Atn (Númberu)

Return value:

Doble

Parameters:

Númberu: Cualquier espresión numbérica que represente la proporción ente dos llaos d'un triángulu rectángulu. La función Atn devuelve l'ángulu correspondiente en radianes (arcutanxente)

Pa convertir radianes a graos, multiplique los radianes por 180/pi.

grau=(radián*180)/pi

radián=(grado*pi)/180

Pi is here the fixed circle constant with the rounded value 3.14159. Pi is a Basic mathematical constant.

Error codes:

5 Llamada a procedimientu non válida

Example:

' L'exemplu siguiente calcula pa un triángulu rectángulu
        ' l'ángulu Alfa dende la tanxente del ángulu Alfa:
        Sub ExampleAtn
        ' arredondiáu Pi = 3,14159 ye una constante predefinida
        Dim d1 As Double
        Dim d2 As Double
            d1 = InputBox("Introduza'l llargor del llau axacente al ángulu: ","Axacente")
            d2 = InputBox("Introduza'l llargor del llau opuestu al ángulu: ","Opuestu")
            Print "L'ángulu Alfa ye"; (atn (d2/d1) * 180 / Pi); " graos"