On Error GoTo ... Resume Statement

Habilita una rutina de manexu de fallos dempués de producise éstos o sigue la execución del programa.

Syntax:

On Error Statement diagram

On [Local] Error {GoTo Labelname | GoTo 0 | Resume Next}

Parameters:

GoTo NomeEtiqueta: Si produz un fallu, activa la rutina de manexu de fallos qu'empieza na llinia "NomeEtiqueta".

Resumi Next: Si produz un fallu, la execución del programa sigue cola instrucción que siguía a aquélla na que se produció l'erru.

GoTo 0: Desactiva'l remanador de fallos pal procedimientu actual.

Local: L'ámbitu de "On fallu" ye global, y permanez activu hasta que-y lu encaboxa por aciu otra sentencia "On fallu". Sicasí, l'ámbitu de "On Local fallu" ye local pa la rutina que la invoca. El manexu local de fallos anula cualquier configuración global previa. Cuando remata la rutina invocadora, atáyase automáticamente el manexu local del fallu, y restáurase la configuración global previa.

La instrucción On Fallu GoTo utilizar pa reaccionar a los fallos que se producen nuna macro.

Example:

Sub ExampleReset
On Error GoTo ErrorHandler
    Dim iNumber As Integer
    Dim iCount As Integer
    Dim sLine As String
    Dim aFile As String
    aFile = "C:\Users\ThisUser\data.txt"
    iNumber = Freefile
    Open aFile For Output As #iNumber
    Print #iNúmberu, "Esta ye una ringlera de testu"
    Close #iNumber
    iNumber = Freefile
    Open aFile For Input As iNumber
    For iCount = 1 To 5
        Line Input #iNumber, sLine
        If sLine <>"" Then
            Rem
        End If
    Next iCount
    Close #iNumber
    Exit Sub
ErrorHandler:
    Reset
    MsgBox "Tolos ficheros van zarrase",  0,  "Error"