Funciones de tiempu d'execución

This section describes the Runtime Functions of LibreOffice Basic.

Basic Constants

Constants used in Basic programs

Variables

Les instrucciones y funciones siguientes son pa trabayar con variables. Pue utilizar estes funciones pa declarar o definir variables, convertiles d'un tipu a otru o pa determinar el tipu de variable.

Operadores lóxicos

Los operadores lóxicos siguientes almitir en LibreOffice Basic.

Comparison Operators

Comparison operators compare two expressions. The result is returned as a boolean expression that determines if the comparison is True (-1) or False (0).

Cadenes

Les funciones ya instrucciones siguientes validen y devuelven cadenes.

Funciones de fecha y hora

Use les instrucciones y funciones que se describen equí pa llevar a cabo cálculu de fecha y hora.

Operadores matemáticos

Los operadores matemáticos siguientes almítense en LibreOffice Basic.

Funciones numbériques

Les funciones numbériques siguientes realicen cálculos. Los operadores matemáticos y lóxicos descríbense nuna seición independiente. Les funciones difieren d'el operadores en qu'éstes pasen argumentos y devuelven una resultancia, ente qu'el operadores devuelven una resultancia al combinar dos expresión numbériques.

Screen I/O Functions

Esta seición describe les funciones de tiempu d'execución usaes pa llamar a diálogos pa la entrada y salida d'interacciones col usuariu.

Funciones de E/S de ficheru

Utilice les funciones de E/S de ficheros pa crear y alministrar ficheros (de datos) definíos pol usuariu.

Control de la execución del programa

Les instrucciones siguientes controlen la execución d'un programa.

Error-Handling Functions

Use the following statements and functions to define the way LibreOffice Basic reacts to run-time errors.

Otres ordes

Esta ye una llista de funciones ya instrucciones que nun pertenecen a nenguna otra categoría.