Funciones de tiempu d'execución

This section describes the Runtime Functions of LibreOffice Basic.

Basic Constants

Constants used in Basic programs

Variables

Les instrucciones y funciones siguientes son pa trabayar con variables. Pue utilizar estes funciones pa declarar o definir variables, convertiles d'un tipu a otru o pa determinar el tipu de variable.

Operadores lóxicos

Los operadores lóxicos siguientes almitir en LibreOffice Basic.

Comparison Operators

Los operadores de comparanza comparen dos espresiones. La resultancia devuélvese como espresión lóxica que determina si la comparanza ye cierta (-1) o falsa (0).

Cadenes

Les funciones ya instrucciones siguientes validen y devuelven cadenes.

Funciones de fecha y hora

Use les instrucciones y funciones que se describen equí pa llevar a cabo cálculu de fecha y hora.

Operadores matemáticos

Los operadores matemáticos siguientes almítense en LibreOffice Basic.

Funciones numbériques

Les funciones numbériques siguientes realicen cálculos. Los operadores matemáticos y lóxicos descríbense nuna seición independiente. Les funciones difieren d'el operadores en qu'éstes pasen argumentos y devuelven una resultancia, ente qu'el operadores devuelven una resultancia al combinar dos expresión numbériques.

Screen I/O Functions

Esta seición describe les funciones de tiempu d'execución usaes pa llamar a diálogos pa la entrada y salida d'interacciones col usuariu.

Funciones de E/S de ficheru

Utilice les funciones de E/S de ficheros pa crear y alministrar ficheros (de datos) definíos pol usuariu.

Control de la execución del programa

Les instrucciones siguientes controlen la execución d'un programa.

Error-Handling Functions

Use the following statements and functions to define the way LibreOffice Basic reacts to run-time errors.

Otres ordes

Esta ye una llista de funciones ya instrucciones que nun pertenecen a nenguna otra categoría.