IDE de LibreOffice Basic

Opens the Basic IDE where you can write and edit BASIC macros.

Esta seición describe la estructura del Basic IDE.

P'aportar a esta orde...

Dende la barra de menús:

Escueyi Ferramientes - Macro - Editar la macro.

Dende la interfaz con llingüetes:

Escueyi Ferramientes - BASIC.

Nel menú Ferramientes de la llingüeta Ferramientes, escueyi Editar la macro.

Dende les barres de ferramientes:

Iconu Editar la macro

Editar la macro

Barra de ferramientes de macros

La Barra de ferramientes de macros contién ordes pa crear, editar y executar macros.

Ventana Observador

Na ventana d'inspección pue vese el valor de les variables mientres la execución d'un programa. Defina la variable nel cuadru de testu d'inspección. Faiga clic en Habilitar inspección p'amestar la variable al cuadru de llista y ver los valores.

Ventana Pila de llamada (Llamaes)

La Pila de llamada dexa supervisar la secuencia de procedimientos y funciones mientres la execución d'un programa. Los procedimientos y funciones amuésense de baxo a enriba cola llamada a la función o procedimientu más recién na parte cimera de la llista.

Xestión de los puntos de rotura

Especifica les opciones de los puntos de rotura.

combinaciones del tecláu en Basic IDE

Ordes del menú contestual de les fiches de módulos

Inxertar

Módulu

Inxerta un nuevu módulu na biblioteca actual.

Diálogu

Inxerta un nuevu diálogu na biblioteca actual.

Desaniciar

Desanicia'l módulu escoyíu.

Camudar nome

Camuda'l nome del módulu actual in situ.

Anubrir

Anubre'l módulu actual.

Módulos

Abre'l diálogu Entamar Macros.