The Basic Editor

L'Editor de Basic incl煤i les funciones d'edici贸n est谩ndar familiares cuando se trabaya nun documentu de testu. Almite les funciones del men煤 Editar (Cortar, Desaniciar, Pegar), la posibilid谩 d'escoyer testu cola tecla Shift, seg煤n les funciones de posici贸n del cursor (por exemplu, movese de pallabra en pallabra con y les tecles de cursor).

Les llinies llargues puen estremase en delles partes inxertando un espaciu y un gui贸n baxu (_) como los dos 煤ltimos car谩uteres d'una llinia. D'esta miente con茅ctase la llinia cola siguiente nuna llinia l贸xica. (Si 煤sase "Option Compatible" nel mesmu m贸dulu Basic, la funci贸n de continuaci贸n de llinia tami茅n ye v谩lida pa llinies de comentariu.)

Si calca nel iconu Executar BASIC na barra de Macro, la execuci贸n del programa principia na primera llinia del editor de Basic. El programa executa la primera Sub o Function y la execuci贸n del programa para. El "Sub Main" nun tien precedencia na execuci贸n del programa.

tip

Inxerta'l to codigo Basic ente les llinies de Sub Main y End Sub que vegada cuando recien abres el IDE. Alternativamente, desanicia toles llinies y despues ingresa'l to c贸digu Basic.

Navegaci贸n por un proyectu

La llista de biblioteques

Escueya una biblioteca de la llista Biblioteca de la parte esquierda de la barra de ferramientes pa cargala nel editor. Amosar谩se'l primer m贸dulu de la biblioteca seleicionada.

El cat谩logu d'oxetos

Calque nel iconu Cat谩logu d'oxetos Iconude la barra de ferramientes Macro por que 茅sti amu茅sese.

El di谩logu amuesa una llista de tolos oxetos esistentes nuna representaci贸n xer谩rquica. Calque dos vegaes nuna entrada de la llista por que se abrir los sos oxetos subordinaos.

P'amosar un m贸dulu determin谩u nel Editor, o pa poner el punteru nuna FUNCI脫N o SUB seleicionada, faiga doble click na entrada correspondiente.

Guard谩u y carga de c贸digu fonte Basic

Pue guardar c贸digu Basic nun ficheru de testu pa guardar ya importar n'otros sistemes de programaci贸n.

warning

Los di谩logos de Basic nun puen guardase nun ficheru de testu.

Guard谩u de c贸digu fonte nun ficheru de testu

1. Escueya'l m贸dulu que deseye esportar como testu del cat谩logu d'oxetos.

2. Calque nel iconu Guardar el testu fonte como de la barra de ferramientes Macro.

3. Escueya un nome de ficheru y calque en Aceutar pa guardar el ficheru.

Carga de c贸digu fonte d'un ficheru de testu

1. Escueya'l m贸dulu al que deseye importar el c贸digu fonte dende'l cat谩logu d'oxetos.

2. Asitie'l cursor onde deseye inxertar el c贸digu del programa.

3. Calque nel iconu Inxertar el testu fonte de la barra de ferramientes Macro.

4. Escueya el ficheru de testu que conti茅n el c贸digu fonte y calque en Aceutar.