The Basic Editor

L'Editor de Basic inclúi les funciones d'edición estándar familiares cuando se trabaya nun documentu de testu. Almite les funciones del menú Editar (Cortar, Desaniciar, Pegar), la posibilidá d'escoyer testu cola tecla Shift, según les funciones de posición del cursor (por exemplu, movese de pallabra en pallabra con y les tecles de cursor).

Les llinies llargues puen estremase en delles partes inxertando un espaciu y un guión baxu (_) como los dos últimos caráuteres d'una llinia. D'esta miente conéctase la llinia cola siguiente nuna llinia lóxica. (Si úsase "Option Compatible" nel mesmu módulu Basic, la función de continuación de llinia tamién ye válida pa llinies de comentariu.)

Si calca nel iconu Executar BASIC na barra de Macro, la execución del programa principia na primera llinia del editor de Basic. El programa executa la primera Sub o Function y la execución del programa para. El "Sub Main" nun tien precedencia na execución del programa.

tip

Inxerta'l to codigo Basic ente les llinies de Sub Main y End Sub que vegada cuando recien abres el IDE. Alternativamente, desanicia toles llinies y despues ingresa'l to códigu Basic.

Navegación por un proyectu

La llista de biblioteques

Escueya una biblioteca de la llista Biblioteca de la parte esquierda de la barra de ferramientes pa cargala nel editor. Amosaráse'l primer módulu de la biblioteca seleicionada.

El catálogu d'oxetos

Calque nel iconu Catálogu d'oxetos Iconude la barra de ferramientes Macro por que ésti amuésese.

El diálogu amuesa una llista de tolos oxetos esistentes nuna representación xerárquica. Calque dos vegaes nuna entrada de la llista por que se abrir los sos oxetos subordinaos.

P'amosar un módulu determináu nel Editor, o pa poner el punteru nuna FUNCIÓN o SUB seleicionada, faiga doble click na entrada correspondiente.

Guardáu y carga de códigu fonte Basic

Pue guardar códigu Basic nun ficheru de testu pa guardar ya importar n'otros sistemes de programación.

warning

Los diálogos de Basic nun puen guardase nun ficheru de testu.

Guardáu de códigu fonte nun ficheru de testu

1. Escueya'l módulu que deseye esportar como testu del catálogu d'oxetos.

2. Calque nel iconu Guardar el testu fonte como de la barra de ferramientes Macro.

3. Escueya un nome de ficheru y calque en Aceutar pa guardar el ficheru.

Carga de códigu fonte d'un ficheru de testu

1. Escueya'l módulu al que deseye importar el códigu fonte dende'l catálogu d'oxetos.

2. Asitie'l cursor onde deseye inxertar el códigu del programa.

3. Calque nel iconu Inxertar el testu fonte de la barra de ferramientes Macro.

4. Escueya el ficheru de testu que contién el códigu fonte y calque en Aceutar.