Macro

Abri'l cuadru de diálogu Macro, nel que pues crear, editar, organizar y executar les macros de LibreOffice Basic.

Nome de la macro

Amuesa'l nome de la macro escoyida. Pa crear o camudar el nome d'una macro, escribi un nome equí.

Macro dende / Guardar macro en

Llista les biblioteques y los módulos onde pues abrir y guardar macros. Pa guardar una macro nun documentu específicu, abri'l documentu y llueu abri esti diálogu.

Executar / Guardar

Executa o guarda la macro actual.

Asignar

Abre'l diálogu de personalizar, nel que pues asinar la macro escoyida a un comandu del menú, una barra de ferramientes o una aición.

Editar

Arranca l'editor de LibreOffice Basic y abri la macro escoyida pa editala.

Nuevu/Desaniciar

Crea una macro nueva o desanicia la macro seleicionada.

Pa crear una macro nueva, escueyi'l módulu «Standard» na llista Macro dende y dempués calca en Nuevu.

Pa desaniciar una macro, escuéyala y dempués calque en Desaniciar.

Alministrar

Abre'l diálogu Organizador de macros, nel que pues amestar, editar o desaniciar módulos de macro, diálogos y biblioteques esistentes.

Módulu/Diálogu

Numbera les macros y los diálogos de l'aplicación actual y de cualquier documentu abiertu.

Pues abasnar un módulu o diálogu ente les biblioteques.

Si deseya copiar un diálogu o un módulu, caltenga calcada la tecla mientres abasna y asitia.

Editar

Abre la macro o'l diálogu escoyíos pa editalos.

Nuevu

Crea un módulu nuevu.

Crea un cuadru de diálogu nuevu.

Llingüeta Biblioteques

Permítete xestionar les biblioteques de macros.

Allugamientu

Escueya l'allugamientu que contién les biblioteques de macros que deseye entamar.

Biblioteca

Numbera les biblioteques de macros de l'aplicación actual.

Editar

Abre l'editor de LibreOffice Basic pa modificar la biblioteca escoyida.

Contraseña

Asigna o edita la contraseña de la biblioteca escoyida. Les biblioteques «Standard» nun puen tener contraseña.

Nuevu

Crea una biblioteca.

Nome

Escriba un nome pa la biblioteca, diálogu o módulu nuevos.

Axuntar

Localiza la biblioteca de LibreOffice Basic que quies amestar a la llista actual y calca en Abrir.