Glosariu de LibreOffice Basic

Esti glosariu esplica dellos términos téunicos que puen atopase al trabayar con LibreOffice Basic.

Colores

En LibreOffice Basic, el colores trátense como valores enteros llongures. El valor de torna de les consultes de color tamién ye siempres un valor enteru llargu. Al definir propiedaes, el colores puen especificase por aciu el so códigu RGB que se convierte nun valor enteru llargu gracies a la función RGB.

Coma decimal

Al convertir númberos, LibreOffice Basic usa los valores locales del sistema pa determinar el tipu de decimal y de separador de miles.

The behavior has an effect on both the implicit conversion ( 1 + "2.3" = 3.3 ) as well as the function IsNumeric.

Notación URL

Los URL (Uniform Resource Locators) úsense pa determinar la posición d'un recursu, como un ficheru, nun sistema de ficheros, de normal dientro d'un entornu de rede. Un URL compónse d'un especificador de protocolu, unu d'agospiu y unu de ficheru y camín d'accesu:

protocolu://nome.agospiu/camín/del/ficheru.html

L'usu más común pa les URL n'Internet ye especificar páxina web. Dellos exemplos de protocolos son http, ftp o file. L'especificador de protocolu file usar pa faer referencia a un ficheru del sistema de ficheros local.

URL notation does not allow certain special characters to be used. These are either replaced by other characters or encoded. A slash (/) is used as a path separator. For example, a file referred to as C:\Users\alice\Documents\My File.odt on the local host in "Windows notation" becomes file:///C:/Users/alice/Documents/My%20File.odt in URL notation.

Twips

A twip is a screen-independent unit which is used to define the uniform position and size of screen elements on all display systems. A twip is 1/1440th of an inch or 1/20 of a printer's point. There are 1440 twips to an inch or about 567 twips to a centimeter.

Unidaes AppFont

Map AppFont units are device and resolution independent. One Map AppFont unit is equal to one eighth of the average character (Systemfont) height and one quarter of the average character width.

Unidaes de midida

En LibreOffice Basic, a un parámetru de métodu o a una propiedá que rican una unidá de midida, pue especificáse-yos la información yá seya como una espresión que devuelva un enteru o una entera llongura ensin unidaes de midida, o bien como una cadena de caráuteres que contenga la unidá. Si nun se pasa nenguna unidá al métodu, va usase la unidá predeterminada definida pal documentu activu. Si pasa'l parámetru como una cadena de caráuteres que contién una unidá de midida, va ignorase la configuración predeterminada. La unidá de midida predeterminada pa cada tipu de documentu pue establecese en - (Tipu de documentu) - Xeneral.